Categorie | Actueel

Patients Know Best en SOMA Analytics winnen 2015 EU SME eHealth competition

Minddistrict eindigt op de derde plek in de categorie Champions

De ‘eHealth SME Competition’, ondersteund door de Europese Commissie, is een jaarlijks initiatief dat jaarlijks de beste eHealth of mHealth toepassingen ontwikkeld door een startup of MKB organisatie in de spotlight zet.

De competitie maakt onderscheid in twee verschillende categorieën, afhankelijk van de hoogte van de omzet van de deelnemers: ‘Champions’ voor deelnemers met een omzet boven de 500.000 Euro en ‘Promises’ voor deelnemers met een lagere omzet.

Dit jaar de twee eerste prijzen werden uitgereikt aan:

Patients Know Best (VK), met een PHR om integrated care waarbij de patient centraal staat te realiseren;

SOMA Analytics (Duitsland), met een app om het stress niveau van werknemers te meten en analyseren en gepersonaliseerde feedback te geven.

Andere prijswinnaars waren:

  • Dacadoo (Zwitserland);
  • Coimbra Genomics (Portugal);
  • Minddistrict (Nederland);
  • Taniwa Solutions (Spanje).

Het doel van de ‘eHealth SME Competition’ is om de zichtbaarheid van de eHealth startups en MKB organisaties te vergroten en daarbij hun succes te vergroten door gerichte ondersteuning te bieden op het gebied van marketing- en netwerkondersteuning. De winnaars ontvangen naast een klein geldbedrag ook coaching en toegang tot de grotere Europese eHealth evenementen.

Big White Wall, de winnaar van 2014: “Being named the leading eHealth solution created by an SME has made a big difference for our business. It’s opened up opportunities to attend events across Europe, and given us a level of recognition that we’ve found truly valuable. We would recommend entering this competition to any eHealth SME.”

Voor dit jaar hadden 114 zich aangemeld voor de competitie. Na een voorselectie werden 15 deelnemers uitgenodigd voor de pitch finale in Riga tijdens de eHealthWeek. De finale bestond uit 5-minuten pitches voor de jury van internationale eHealth stakeholders: Bruno de Olveira (Europese Commissie), Eugene Borukhovich (SoftServe), Ming-Sun Sean Kim (XLHealth), Paul Pelsmaeker (Stichting Digitalezorg.nl), Marko Kilk (North Estonia Medical Centre), Luc Maes (COCIR), Jordi Piera (Badalona Serveis Assistencials) and Stephen Lieber (HIMSS).

The ‘eHealth SME Competition’ werd dit jaar gesponsord door:

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter