Categorie | e-Learning

ProfPortaal Zorg biedt e-learning-platform voor zorgprofessionals

Tien grote ziekenhuizen en zorginstellingen starten samen ProfPortaal Zorg, een nieuw initiatief op het gebied van e-learning. Zij ontwikkelen content voor en met de zorg. Hierdoor hoeft niet elke instelling zelf content te maken of in te kopen, wat kostbaar en inflexibel is. ProfPortaal Zorg is een gezamenlijk initiatief van het Landsteiner Instituut (namens Ziekenhuis Bronovo, Groene Hart Ziekenhuis en Medisch Centrum Haaglanden), De Zorgboog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, St. Elisabeth Ziekenhuis, Zorgpartners Friesland (namens Zorggroep Noorderbreedte, Medisch Centrum Leeuwarden en Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen).

Met behulp van ProfPortaal Zorg kunnen zorginstellingen gezamenlijk e-learning-content ontwikkelen, onderhouden en beheren. Dit samenwerkingsverband levert een aanzienlijke kostenbesparing op en verhoogt de performance van medewerkers. Daarnaast biedt ProfPortaal Zorg mogelijkheden om met en voor haar leden nieuwe initiatieven te ontplooien in samenwerking met leveranciers, overheid en kwaliteitsinstanties.

E-learning integreert leren en werken op een flexibele wijze. Hiermee vindt het leren plaats waar het meeste rendement wordt behaald: geïntegreerd in de werkprocessen van medewerkers. Samenwerken leidt hierbij tot een beter en duurzamer resultaat. ProfPortaal Zorg focust op het beschikbaar maken van adequate e-learningmodules als onderdeel van het totale leerproces.

Van medewerkers wordt steeds meer eigen verantwoordelijkheid gevraagd voor persoonlijke ontwikkeling. ProfPortaal Zorg biedt kennis die volledig uit de praktijk afkomstig is. Deze praktische kennis is makkelijker op te nemen en is direct toepasbaar. Zorginstellingen die content willen afnemen, worden lid van de coöperatie en kunnen ook zelf content inbrengen. Een redactieraad, met vertegenwoordiging vanuit de leden, bewaakt de kwaliteit van de content.

Hedwig Slot, directeur Landsteiner Instituut: “E-learning is voor een zorginstelling onmisbaar om zorgprofessionals bekwaam en bevoegd te maken of houden. Als instelling kun je dit gewoonweg niet alleen. Het is onmogelijk om er in je eentje zorg voor te dragen dat alle informatie over de diverse onderwerpen volledig up to date is. Als je dit niet samen doet, red je het niet. Zorginstellingen moeten daarom de krachten bundelen.”

De eerste 50 modules in ProfPortaal Zorg zijn vanaf 1 maart algemeen beschikbaar.

Bron: ProfPortaal Zorg (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter