Categorie | Actueel

Radboudumc kiest na aanbesteding voor Forcare

Radboud

Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen kiest na een aanbesteding en een succesvol verlopen proof of concept voor het IHE XDS-platform van Forcare. Met dit modulaire platform kan het ziekenhuis patiëntinformatie veilig uitwisselen met andere zorgaanbieders in en buiten de regio.

Het Radboudumc loopt voorop op het gebied van zorg en ICT.  Het koos als eerste academisch ziekenhuis in Nederland voor het Amerikaanse Epic als leverancier van een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem. Verder worden verschillende e-healthtoepassingen beschikbaar gesteld aan de patiënt en aan medewerkers, die vaak in samenwerking met leveranciers als Philips, Apple en Google ontwikkeld worden.

Het Radboudumc schreef in 2015 een aanbesteding uit voor het opzetten van een platform voor het uitwisselen van zorggegevens, onder meer met het oog op een van de kerndoelen van het Radboudumc: het participeren in duurzame professionele netwerken in de gehele keten. Na een eerste selectie kwam de oplossing van Forcare als beste naar voren. Forcare voerde aansluitend een proof of concept uit. Die toonde aan dat het IHE XDS-platform goed aansluit bij de eisen en wensen van het Radboudumc.

Beide partijen starten nu met de feitelijke uitrol van het Forcare-platform. Radboudumc heeft een complete serie van use cases gedefinieerd, die nu door middel van dit platform kunnen worden gerealiseerd. Daarbij staan thema’s als omgang met privacy en de rol van de patiënt centraal.

“Huidige technische ontwikkelingen bieden enorme kansen om de zorg aan patiënten te verbeteren, zorgverleners efficiënter te kunnen laten werken en de rol van de patiënt zelf te vergroten”, zegt Arthur Govaert, CIO van het Radboudumc. “Daarom investeert het Radboudumc nadrukkelijk in Digitization of Health, zoals het IHE XDS-platform van Forcare. Die past naadloos in onze ambitie om zoveel mogelijk samen te werken in professionele netwerken. Via deze ‘digitale snelweg’ voor uitwisseling van beeld- en patiëntgegevens tussen onze collega-ziekenhuizen wordt het zorgpad voor de patiënt weer een stukje verbeterd.”

“Wij zijn erg enthousiast over de keus van het Radboudumc voor ons platform”, zegt Harm-Jan Wessels, CEO van Forcare. “Tijdens de aanbesteding en in de proof of concept-fase bleek dat onze visie op zorg naadloos aansloot op die van het ziekenhuis. Zo wil het Radboudumc werk maken van persoonsgerichte zorg op basis van aantoonbaar onderscheidende kwaliteit. Forcare speelt daarop in met zijn concept van Patient-Empowered Collaborative Care: samen met Radboudumc werken aan ‘impact’ op de gezondheidszorg, met als basis onze IHE-gecertificeerde oplossingen.”

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter