Categorie | Zorginnovatie

Reframing Studio en E-hulp gaan samen Zorg en Welzijn innoveren

Reframing Studio en E-hulp gaan samenwerken op het gebied van digitale transformatie van Zorg en Welzijn. De twee organisaties hebben daarmee een sterkere koppeling van innovatie en implementatie voor ogen. Door deze samenwerking zullen betekenisvolle diensten ontwikkeld worden die werken in de echte wereld en ook financieel toekomstbestendig zijn. Het uiteindelijke doel is om de kwaliteit, service en doelmatigheid van Zorg en Welzijn substantieel te verbeteren.

Betekenisvolle innovatie
Reframing Studio is een innovatie- en ontwerpbureau voor de ontwikkeling van producten, diensten en beleid. Ze werkt binnen een scala aan domeinen, waaronder ook de zorg. Zo ontwikkelde Reframing Studio onder andere temstem, een app gericht op mensen met psychoses. Temstem won in 2014 de prestigieuze Rotterdam Designprijs.
De ontwerpmethode die Reframing Studio gebruikt, is ontwikkeld door ‘founding partner’, prof. ir. Matthijs van Dijk. Van Dijk: ”E-hulp begrijpt dat het niet genoeg is om de spreekkamer naar het internet te kopiëren. We hebben interventies nodig die nieuw gedrag kunnen faciliteren, die uitgaan van nieuwe mogelijkheden en mensen in hun kracht zetten. Dan ontwerp je betekenis.”

Digitale transformatie
E-hulp is een innovatiebureau binnen Zorg & Welzijn. Ze adviseert instellingen bij het ontwikkelen en implementeren van e-health. Frank Schalken, partner bij E-hulp is verguld met de samenwerking: „Ik ben in de tien jaar dat we bezig zijn niemand tegen gekomen die zo goed de belangen van cliënten centraal stelt als Reframing Studio. Zo komen ze tot opvallende concepten die geen antwoorden zijn op de problemen van vandaag maar oplossingen bieden voor de toekomst. Dat is precies wat Zorg en Welzijn nodig hebben”.

Aanpak
De aanpak van Reframing Studio en E-hulp behelst een aantal fases. Eerst wordt door middel van de reframing methode onderzocht hoe de wereld zich ontwikkelt en worden de behoeften en belangen van cliënten uitgebreid in kaart gebracht. Daaruit worden concepten ontwikkeld waarna er door middel van ervaarbare prototypes wordt getest. Als deze in de praktijk hun dienst bewijzen zullen ze breed worden geïmplementeerd, met aandacht voor de structuur, cultuur en de mensen die ermee moeten werken. Bij de uitvoering wordt samengewerkt met een netwerk van onder andere innovatieve ICT-partners, onderzoekers en veranderkundigen.

Bron: E-hulp (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter