Categorie | Actueel

Rockstart start samenwerking met Boehringer Ingelheim voor nieuw Health programma

261193-logo rgb_rs transp black single-ae2b68-original-1507614594

Door innovatie en ervaring te combineren, staat het Health programma van Rockstart klaar om de gezondheidszorg op zijn kop te zetten.

Rockstart is leidend in Europa als startup accelerator. Het bedrijf kondigt met grote trots een vruchtbare nieuwe samenwerking aan met de door R&D gestuurde farmaceutische onderneming Boehringer Ingelheim voor het nieuwe Health programma van Rockstart. Boehringer Ingelheim heeft zich bij ons gevoegd als Health Leadership Sponsor.

Als familiebedrijf in de farmaceutische sector focust Boehringer Ingelheim op het dienen van de mensheid door het verbeteren van de gezondheid van mens en dier. Hierbij ligt de aandacht vooral op ziektes waarvoor tot op de dag van vandaag nog geen afdoende behandelmogelijkheden bestaan. Daarom focust het bedrijf op de ontwikkeling van innovatieve behandelmethodes die het leven van patiënten kunnen verlengen. Wat betreft dierengezondheid staat Boehringer Ingelheim voor vooruitstrevende preventiemethodes. Als familiebedrijf kan het de planning baseren op generaties en daardoor langetermijn samenwerkingsverbanden opbouwen. Hierin worden ze bijgestaan door 50.000 medewerkers wereldwijd die de diverse, op samenwerking gerichte en inclusieve cultuur van het bedrijf koesteren.

‘We zijn op zoek naar sterke, digitale startups in de gezondheidssector in Europa,’ aldus Julian Righetti, Medical Director van Boehringer Ingelheim. ‘En dan met name startups die een bijdrage kunnen leveren aan innovatieve oplossingen in de gezondheidszorg. Dit kunnen projecten zijn gericht op de vroege detectie en diagnose van zeldzame ziektes, gebaseerd op patronen & ziektebeelden. En niet te vergeten, daarbij zijn we geïnteresseerd in het vinden van patiëntgerichte oplossingen die focussen op de emotionele en mentale aspecten van de ziekte voor patiënten en hun verzorgers.’

Door de krachten te bundelen met Rockstart krijgt Boehringer Ingelheim toegang tot een enorm netwerk en een schat aan kennis in de gezondheidszorg waar beoogde startups staan te trappelen om deze sector eens flink op te schudden. Dit nieuwe samenwerkingsverband is hier de perfecte basis voor. Hoewel dit voor Rockstart niet de eerste stap in de wereld van de gezondheidszorg is omdat het eerder al Digital Health programma’s aanbood aan startups, hebben ze nu een vernieuwde structuur om een stevige impact in de gezondheidszorg te realiseren door oplossingen te bieden aan zowel de startups als de partners. De nieuwe structuur heeft een tweeledige benadering: het is het enige eenjarige programma ter wereld voor startups in de gezondheidszorg, terwijl ze tegelijkertijd Health Leadership programma’s coördineren waar de betrokken partners in de sector van profiteren. Rockstart heeft het geluk de ervaring te hebben om een accelerator programma in de gezondheidszorg te kunnen realiseren, omdat de gezondheidsprogramma’s van de afgelopen drie jaar hebben laten zien hoe belangrijk corporate leiderschap en hun invloed op startups zijn. Of het nu gerealiseerd wordt via investeringen, mentorschap of partnerschap, met gevestigde en ervaren organisaties aan het roer zullen de startup bedrijven radicale groei ervaren.

Een huwelijk tussen doorgewinterde corporaties en hongerige startups in een gevoelige en ontoegankelijke branche zoals de gezondheidszorg, is een zekere manier om een lonend en dankbaar programma op te starten. Met als uiteindelijke doel om gezondheidszorg toegankelijker te maken voor hen die het nodig hebben, staat Rockstart te popelen om volhardende innovatie met insider kennis en wijsheid te laten samenvloeien. Sinds 2011 heeft Rockstart zich altijd volop ingezet om startups te helpen hun potentieel te benutten en serieuze problemen in de wereld op te lossen.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter