Pages Menu
Categories Menu

Posted on 18/09/2019 in Actueel | 0 comments

Samenwerking Abbott en Sanofi voor digitale diabetes oplossingen

Abbott, de grootste speler wereldwijd op het gebied van glucose monitoring met behulp van sensoren, een nieuwe samenwerking aan met Sanofi, producent van insuline. Beide bedrijven gaan producten ontwikkelen op het gebied van glucosemonitoring en insulinegebruik waarbij de data van de verschillende diabetes devices naadloos wordt geïntegreerd.

Voordelen voor behandelaars en miljoenen mensen met diabetes zijn: Alle gegevens van zowel de glucosemetingen met FreeStyle Libre als de insulinedoseringen zijn straks op één plek beschikbaar, zodat mensen met diabetes op basis van real-time informatie de juiste dosis insuline kunnen toedienen op het juiste moment.

Dagelijks gemak – verschillende medische hulpmiddelen, waarvan de gegevens van de patiënt worden opgeslagen en geïntegreerd, zodat het dagelijkse diabetes management eenvoudiger wordt.

Er zijn wereldwijd ongeveer 63 miljoen mensen met diabetes die insuline gebruiken op basis van hun glucosewaarden. Zij zijn dagelijks bezig met voeding, leefstijl, medicatie, insuline spuiten en nauwkeurige glucosemetingen. Het integreren van deze aspecten maakt het makkelijker om de glucosewaarden op peil te houden. Dit is van groot belang voor de gezondheid van patiënten.

Abbott heeft meerdere partnerships die ervoor zorgen dat mensen met diabetes sneller toegang krijgen tot digitale zorgoplossingen, waaronder samenwerkingen met Novo Nordisk en Bigfoot Medical.

Bron: https://www.nl.abbott

Reageer