Categorie | Internet

Samenwerking Facebook en zelfmoordlijn 113Online

Sinds deze week is Facebook een samenwerking gestart met Stichting 113Online. Mensen die zich zorgen maken om iemand kunnen dit rapporteren aan Facebook. 113Online neemt vervolgens contact op en biedt hulp aan via e-mail.

Steeds vaker verschijnen in het nieuws berichten over mensen die wanhopige berichten achterlaten op sociale media. Zo ook op Facebook. Deze berichten kunnen bij kennissen, vrienden en vriendinnen tot grote zorgen en onrust leiden. Tot voor kort was er geen mogelijkheid je zorgen te delen of hulp in te schakelen via Facebook.

Hulp aan hulpvragers op Facebook
Daar is verandering in gekomen nu je via Facebook een melding kunt maken als je je zorgen maakt om een bericht dat je hebt zien staan. De melding komt binnen bij Stichting 113Online, die vervolgens per e-mail contact opneemt met de persoon die het bericht achtergelaten heeft.113Online biedt telefonische en online anonieme hulp. In crisissituaties, maar ook als er behoefte is aan therapie, advies of begeleiding.

Hulp aan de melders
Uiteraard kan ook de persoon die de melding doet bij 113Online terecht. Als iemand in je naaste omgeving aan zelfmoord denkt, kan dit een behoorlijke impact hebben. Hoe ga je hier mee om? En hoe blijf je goed voor jezelf zorgen in deze lastige situatie? 113Online kan hierbij ondersteuning  en een luisterend oor bieden.

Ook in andere landen is Facebook een dergelijke samenwerking gestart. In Vlaanderen is dat bijvoorbeeld met de Zelfmoordlijn.

Bron: 113online

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter