Categorie | Actueel

Siemens Healthineers en Vital10 slaan handen ineen voor toekomstbestendige zorg

ScreenHunter 93

Siemens Healthineers  gaat een samenwerking aan met E-Health platform Vital10 op het gebied van technologie, kennis en innovatie. Het partnership streeft ernaar preventieve zorg mogelijk te maken vanuit de thuissituatie van een patiënt. De eerste concrete stap hierin is het leveren van Point-of-Care oplossingen voor de landelijk opererende trombosedienst van Vital10 genaamd Trombovitaal. Door de Point-of-Care oplossingen van Siemens Healthineers te koppelen met het platform van Vital10, zijn patiënten in staat tijd- en plaatsonafhankelijk hun bloedmetingen te monitoren. Daarnaast onderzoeken beide partijen aanvullende mogelijkheden, zoals medische beeldvorming en data analytics.

De samenwerking tussen beide partijen ligt in lijn van de gedeelde visie om patiënten de allerbeste zorg te bieden, de zorgketen te ontlasten en zorgkosten te verlagen. Vital10 en Siemens Healthineers willen de patiënt een extra stimulans geven om hun gezondheid te monitoren. Op het platform van Vital10 kunnen patiënten hun vitale functies en beïnvloedbare risicofactoren monitoren. Met gezondheidsbevorderend gedrag kunnen mensen punten sparen en met voldoende punten kunnen mensen kiezen uit kortingen op bijvoorbeeld de sportschool, een diëtist, lifestyle coach of andere producten en diensten uit de webshop.

Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers Nederland: “Gezondheid is ons grootste goed. Gezond zijn, maar vooral ook blijven. Om dat te bereiken is preventie essentieel en moeten we een verschuiving maken van curatieve naar preventieve zorg. Een eerste stap voor patiënten hiervoor is het monitoren van vitale lichaamsfuncties. Door onze technische oplossingen én kennis te combineren met een succesvol platform als Vital10, tillen we de zorg naar een hoger niveau. Voor ons een unieke samenwerking, die ons dichter bij de patiënt brengt. Dat is goed voor iedereen, van patiënt tot ziekenhuis. Samen met Vital10 gaan wij ons aankomend jaar inzetten voor E-Health oplossingen met preventieve zorg als uitgangspunt.”

Sabine Pinedo, Medisch Directeur van Vital10: “De (na)zorg voor patiënten moet eenvoudiger kunnen. Het liefst zelfs in de thuisomgeving. Vital10 heeft als doel om de zorg met behulp van innovatieve technologie dichter bij de patiënt te brengen. Door de kennis en expertise van Siemens Healthineers en Vital10 te bundelen, gaan we de komende jaren de Nederlandse patiënt zelfstandiger maken.”

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter