Categorie | eHealth

SPZN lanceert Mobiele Personen Alarmering

Stichting Professionele Zorg Nederland introduceert ‘mobiele personenalarmering’. Vanuit een onafhankelijke alarmcentrale stuurt de stichting samen met erkende zorgpartners direct hulp als de klant daar om vraagt. Deze krijgt daartoe een speciaal ontwikkelde mobiele telefoon met noodknop. Deze nieuwe dienst stelt ouderen in staat langer zelfstandig te blijven wonen, omdat ze snel en gemakkelijk hulp kunnen inschakelen in geval van nood. Niet alleen thuis, maar nu dus ook buitenshuis en/of onderweg.

Personenalarmering is bedoeld voor iedereen die zelfstandig wil leven maar op ieder moment hulp binnen handbereik wil hebben. Recent onderzoek bracht aan het licht dat gebruikers van het klassieke personenalarmeringssysteem ontevreden zijn over het feit dat de bestaande oplossing alleen binnenshuis werkt, en zo hun mobiliteit beperkt. SPZN komt hier nu aan tegemoet.

De gebruiker krijgt een mobiele telefoon met een alarmknop. Deze is zeer eenvoudig te bedienen. Bij een alarmmelding (middels een druk op de alarmknop) wordt de telefoon automatisch doorgeschakeld naar een alarmcentrale. In deze centrale zitten mensen (dus geen computer) die de gebruiker direct horen en met hem/haar kunnen praten. Ook kunnen zij de persoonlijke gegevens inzien om in geval van nood direct hulp te mobiliseren. Deze hulp bestaat uit het oproepen van persoonlijke relaties en/of professionele organisaties, zodat de gebruiker van de telefoon er nooit alleen voor zal staan.

Bron: Stichting Professionele Zorg

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter