Pages Menu
Categories Menu

Posted on 01/06/2017 in Actueel | 0 comments

SterkSaam ontvangt nieuwe IT-infrstructuur van Effect ICT Solutions

Effect ICT Solutions heeft voor de stichting SterkSaam de volledige IT-infrastructuur aangelegd en gesponsord. SterkSaam verzorgt begeleid wonen op een zorgboerderij voor zes jongvolwassen met een verstandelijke uitdaging. “Het spreekt mij enorm aan wat SterkSaam doet. Bovendien is het een mooi en lokaal project hier in de Bollenstreek. Het is toch fantastisch dat jongvolwassenen met een verstandelijke beperking zelfstandig kunnen wonen”, aldus Henk Nachtegaal, directeur van Effect ICT Solutions.

De initiatiefnemers van de Stichting SterkSaam hebben in 2015 een oud bollenpand tussen Lisse en Sassenheim aangekocht en verbouwd tot zorgboerderij. Inmiddels wonen er zes jongvolwassenen en is een aanpalende bollenschuur verbouwd zodat in deze ruimte de jongvolwassenen hun talenten kunnen ontwikkelen.

Goede verslaglegging
De Zorgautoriteit stelt strenge (privacy)eisen aan de verslaglegging in patiëntendossiers. De ICT bij de Stichting SterkSaam liet echter sterk te wensen over. En aangezien de hele zorgboerderij draait op sponsorgelden werd ook voor dit project gezocht naar een sponsor. Via via kwam Henk Nachtegaal, directeur van Effect ICT Solutions in aanraking met de Stichting SterkSaam. “Ik kreeg een rondleiding van bestuurslid Richard Boers en ik was zo gegrepen door wat daar gebeurde dat ik spontaan gezegd heb dat wij de aanleg en het onderhoud van de IT-infrastructuur zouden sponsoren”, aldus Nachtegaal. “En uiteraard voldoet de IT nu ook aan alle (privacy)eisen van de Zorgautoriteit.”

Zorgbril
“Bij Effect ICT Solutions hebben ze op hele creatieve wijze meegedacht en de effort die ze erin gestoken hebben, is echt onbetaalbaar. Ze hebben echt een fantastisch IT-systeem neergezet, waardoor wij in staat zijn een goede verslaglegging te doen en waarmee de Zorgautoriteit ook akkoord is. Zij hebben echt de zorgbril opgezet en daar goed doorheen gekeken”, aldus Boers.

Terug doen voor de maatschappij
Effect ICT Solutions heeft de complete IT-infrastructuur aangelegd. Die bestaat uit een server, draadloos netwerk en laptops waardoor medewerkers en vrijwilligers nu probleemloos met elkaar kunnen communiceren en goed beveiligd de verslaglegging in de patiëntendossiers kunnen doen. Daarnaast sponsort Effect ICT Solutions met Total Care het volledige onderhoud van het IT-systeem. “Wij zijn gezond en gelukkig en met het bedrijf gaat het ook goed. Dan is het fijn dat je op deze manier iets terug kunt doen voor de maatschappij. Deze jongvolwassenen kunnen nu onder goede begeleiding hun eigen leven leiden. Dat vind ik echt fantastisch. Ik ben blij dat wij ons steentje hebben kunnen bijdragen aan dit mooie project bij ons in de omgeving.”

Reageer