Categorie | Internet

TASS en PinkRoccade werken aan videotoepassingen

MyHealth Online is het eerste open E-health platform. De patiënt wordt vanaf het online inschrijven digitaal door het zorgproces begeleid. Via een vragenlijst wordt de patiënt naar de juiste vakgroep en betreffende arts geleid, maakt een afspraak die via mail of SMS bevestigd kan worden. Voorafgaand aan de afspraak ontvangt de patiënt desgewenst een SMS-afspraakherinnering.

MyHealth Online gaat vergaande mogelijkheden met video bieden. Dit omvat onder andere het thuis opnieuw bekijken van een consult. Voor de ontwikkeling van deze videogerelateerde oplossingen werkt PinkRoccade Healthcare samen met zusterbedrijf TASS Software Professionals, gevestigd in Eindhoven en Apeldoorn. Beide bedrijven zijn onderdeel van Total Specific Solutions, een groep van IT-bedrijven die ieder op hun eigen gebied willen vooroplopen in de markt.

‘Uit het verleden hebben we geleerd dat het beter is om specialistische kennis in te kopen dan alles zelf te ontwikkelen; bovendien innoveer je sneller als je samenwerkt. Aan de ontwikkeling van MyHealth Online leveren een aantal bedrijven een bijdrage, waaronder TASS’, vertelt Oscar Lubbers, manager MyHealth Online. TASS, gespecialiseerd in technische en embedded software, bouwt hoogwaardige technologische oplossingen die worden verwerkt in tal van apparaten. Commercieel directeur Bert van Elburg van TASS legt uit: ‘Wij maken zowel software voor ín apparaten, zoals mri-scanners, als de applicatiesoftware voor de gebruiker, bijvoorbeeld een arts die de mri-beelden interpreteert. We hebben naast onze technische expertise, zoals in programmeertalen en videostreaming, dan ook veel domeinkennis, vooral over de zorg en de automotive. Zo zorgen we voor producten die goed werken in de praktijk.’

Bron: PinkRoccade Healthcare

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter