Categorie | Actueel, EPD

Tenzinger wordt grootste leverancier van ECD software

Tenzinger wordt grootste leverancier van ECD software

Door overname van De Heer Software, e-health leverancier Serviant en het eerder overgenomen Unit4 Cura wordt Tenzinger de grootste leverancier van elektronisch cliëntendossier (ECD) software in de markt voor gehandicapten-, ouderen- en thuiszorg. Tenzinger helpt zorginstellingen met het optimaliseren van hun zorgprocessen met innovatieve ICT-oplossingen, praktische ondersteunende diensten en de inzet van hoogwaardige data. Het Utrechtse zorg-ict concern komt met deze overnames in de top drie van EPD- en ECD-leveranciers in Nederland. De overnames passen binnen de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf.

Impact maken met innovatieve slagkracht
De zorg staat tegenwoordig voor enorme uitdagingen. Door de dubbele vergrijzing groeit de zorgvraag en zijn er tegelijkertijd steeds minder mensen die in de zorg kunnen werken. Als we zo doorgaan moet in 2040 een kwart van de bevolking werken in de zorg om aan de enorme zorgvraag te voldoen. Daarnaast spelen de voortdurend veranderende wet- en regelgeving en de ontwikkelingen zoals extramuralisatie, meer regie voor de cliënt en zijn of haar naasten een belangrijke rol.

“Deze problematiek vraagt om innovatieve technologische oplossingen”, aldus CEO Boris Hololtcheff van Tenzinger. “Er is meer verbondenheid nodig, meer ontwikkeling van ambulante tools, platformen en apps die zorgprofessionals en cliënten laten samenwerken en meer inzet van data. Een ECD-leverancier kan dit natuurlijk op eigen kracht proberen op te pakken, maar wij zijn van mening dat echte innovatieve slagkracht en dus schaalgrootte nodig is. Daarom combineren we binnen Tenzinger de kracht van dochteronderneming Medicore, dat EPD’s levert binnen de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en medisch specialistische zorg, met de kennis en kunde van Unit4 Cura en De Heer. Op deze manier kunnen we samen de impact maken die nodig is voor de zorgsector.”

Martin de Visser, directeur van De Heer Software, voegt hieraan toe: “De opdrachtgevers van De Heer Software herkennen ons als toegewijde ECD-leverancier. We zijn trots op onze prachtige opdrachtgevers. Maar we willen ook in de toekomst het verschil voor ze kunnen maken. We zijn erg blij dat we dit samen met onze collega’s van Tenzinger kunnen oppakken. Samen kunnen we onze opdrachtgevers de brede basis en het perspectief bieden die passen bij hun digitale strategie.”

Zorgsoftware wordt context gestuurd, situationeel en persoonlijk
Een belangrijk uitgangspunt van de digitale strategie van Tenzinger is de centrale rol van data. Tenzinger-dochter Medicore deed al ruime ervaring op met data science-projecten in samenwerking met haar opdrachtgevers in de GGZ en jeugdzorg. Deze activiteiten worden nu gebundeld binnen Tenzinger. “De opgedane kennis en ervaring worden ingezet voor alle Tenzinger-dochters, dus ook voor De Heer Software,” aldus Björn Simmelink, de CFO van Tenzinger.

Simmelink vervolgt: “We hebben nu al ruim 120.000 zorgprofessionals die met onze elektronische cliëntendossiers werken. Die leggen dagelijks hun zorgdata vast. Met deze data kunnen we patronen ontdekken, signaleren en voorspellen. En zo het werk van die zorgprofessionals makkelijker maken. Met de komst van De Heer Software neemt de groei van die data alleen nog maar toe. Onze zorgsoftware zal steeds meer data driven worden. In onze definitie betekent dat context gestuurd, situationeel en persoonlijk. Ons doel is om software aan te bieden zoals een zorgzame collega. Het is fantastisch dat we de gebruikers ook mee kunnen nemen in onze innovaties.”

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter