Categorie | Software

TMZ verbetert de zorgkwaliteit dankzij innovatieve zorgportalen en mobiele apps

Binnen de stichting Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) zetten ruim 1900 medewerkers en 1300 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. Maar hoe kun je de kwaliteit van zorg waarborgen, onder de zware bezuinigingsdruk in de zorg? TMZ zorgde voor betere communicatie met en tussen medewerkers, deskundigheidsbevordering én besparingen op overhead, door de inzet van innovatieve SharePoint portalen en mobiele apps. Motion10 hielp hen daarbij.

Communicatie de grootste uitdaging
De communicatie bij TMZ moest worden gestroomlijnd en gedigitaliseerd. Informatie, nieuws, en alle processen moesten digitaal beschikbaar worden gesteld en zo voor alle medewerkers overal en altijd inzichtelijk zijn. Daarnaast moest TMZ blijven voldoen aan de NEN7510 norm.

Erwin Suthof, hoofd personeel en salarisadministratie bij TMZ, legt uit hoe een zorgportaal en apps de organisatie helpen, om ondanks de steeds zwaardere druk op de zorgsector gekwalificeerde handen aan het bed te houden.

MijnTMZ: zeer complete functionaliteit
Erwin Suthof: “Motion10 had de beste visie en kwam met een toekomstbestendige oplossing en aanpak. We zouden gebruik maken van onze bestaande applicaties en profiteren van Motion10’s diepgaande kennis van integratie.” Het traject resulteerde in ‘MijnTMZ’.

MijnTMZ bevat een medewerkersportaal, afdelingsportaal en een vrijwilligersportaal. Het bevat MijnTMZ nieuws, maar ook een HR self-service portaal voor loonstroken, mutaties, declaraties, vacatures, en activiteitenkalenders. Personeel kan inloggen via alle mobiele devices. Daarnaast is er een mobiele app ontwikkeld voor het maken en veilig doorsturen van wondfoto’s en documenten. In de toekomst worden deze dan automatisch geplaatst bij de juiste behandelplannen in het ECD.

Adoptie
De zorgverleners van TMZ zijn enorm blij met het nieuwe zorgportaal. Ze zijn op de hoogte van allerlei soorten nieuws. Ze mogen meedoen, er wordt naar ze geluisterd en ze voelen zich betrokken bij de processen.

Inmiddels zijn er in totaal 1900 gebruikers (= 100%). MijnTMZ bereikt 500-600 unieke gebruikers per dag. Het zorgportaal ontvangt 11.000 unieke hits per maand.

Bron: Motion10 (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter