Categorie | Informatiebeveiliging

Tools4ever en De Heer Software realiseren koppeling PlanCare

Tools4ever heeft in samenwerking met De Heer Software een koppeling ontwikkeld met het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) PlanCare. Deze koppeling wordt inmiddels bij diverse zorginstellingen in Nederland geïnstalleerd voor het automatisch beheren van gebruikersaccounts en autorisaties. De koppeling garandeert het tijdig, foutloos en eenvoudig aanmaken, wijzigingen en blokkeren van user accounts in PlanCare, alsmede het direct vaststellen van disciplines en autorisaties binnen PlanCare.

Met UMRA (User Management Resource Administrator) is het mogelijk om op basis van een actie in het HR-systeem, bijvoorbeeld opvoeren van een nieuwe medewerker, automatisch de juiste actie in PlanCare uit te voeren. Voor een nieuwe medewerker wordt zo direct een gebruikersaccount aangemaakt. Van medewerkers waarvan het contract afloopt en de organisatie verlaten wordt het account tijdig geblokkeerd. Daarmee wordt gegarandeerd dat vertrouwelijke cliëntgegevens niet meer zichtbaar zijn voor ex-medewerkers.

Naast het automatisch aanmaken, wijzigen en verwijderen van user accounts in PlanCare kan UMRA ook op basis van de, in het HR-systeem opgegeven, functie en organisatie eenheid (OE/OU) van de gebruiker de juiste disciplines, groepslidmaatschappen, sjablonen en cliëntautorisaties binnen PlanCare vaststellen. Dit bepaalt vervolgens welke (functionele) autorisaties de gebruiker binnen PlanCare heeft, hoe de navigatie binnen “Mijn PlanCare” wordt vormgegeven en welke cliëntdossiers benaderd mogen worden.

Omdat UMRA meer dan 150 out-of-the-box koppelingen heeft met applicaties van derde partijen, kan UMRA ook andersoortige informatie inladen in PlanCare. Voor zorgorganisaties kan dat bijvoorbeeld roosterinformatie zijn afkomstig uit een rooster- en planningsysteem. Op basis van het rooster van een medewerker kunnen gedurende een bepaalde periode meer of minder cliëntautorisaties worden toegekend.

Bron: Tools4ever (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter