Categorie | EPD

Treant Zorggroep en NEXUS sluiten strategische samenwerkingsovereenkomst

NEXUS Nederland B.V., specialist in het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van EPD- en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen en Stichting Treant Zorggroep met ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Het programma voorziet in het gezamenlijk ontwikkelen en implementeren van innovatieve toepassingen voor de zorg. Beide organisaties werken samen aan een zo breed mogelijke toepassing van NEXUS-oplossingen binnen de Treant Zorggroep.

Treant en NEXUS zijn gestart met de gezamenlijke ontwikkeling van een nieuwe module voor de spoedeisende hulp die in de loop van 2016 zal worden ingezet ter vervanging van de huidige NEXUS-oplossing. De nieuwe oplossing maakt integraal onderdeel uit van de NEXUS EPD-suite. Onder het programma is ook een oplossing gerealiseerd waarmee metingen die door patiënten thuis worden gedaan rechtstreeks kunnen worden ingelezen in het EPD.

Eerder dit jaar startte Treant het One2-project, dat is gericht op de uitrol van een nieuw en overkoepelend EPD voor de drie ziekenhuislocaties. De ambitie is om in de periode 2015 tot en met 2017 de primaire zorgprocessen volledig te hebben gedigitaliseerd. Als eerste stap zal vanaf april 2016 de nieuwe xCare EPD-suite van NEXUS in gebruik worden genomen. Treant gaat vanaf dat moment ook gebruik maken van PEGASOS, de archiveringsoplossing van NEXUS. In de loop van volgend jaar lanceert NEXUS een closed loop medicatiesysteem, een PDMS en meerdere premium diagnostische modules als integraal onderdeel van de xCare-suite en biedt daarmee een volwaardig alternatief voor bestaande oplossingen in de ziekenhuismarkt.

Guus Bruins, lid raad van bestuur Treant Zorggroep: ‘NEXUS biedt als Europese speler in onze ogen momenteel het breedste portfolio aan software producten voor de zorg en is daarmee een aantrekkelijke partner voor de Treant Zorggroep. Ook in economisch opzicht is NEXUS een goede keus voor Treant gebleken. Daar waar mogelijk kiezen wij voor NEXUS, zodat we op een verantwoorde manier voort kunnen bouwen op de solide basis die wij reeds in gebruik hebben.’

Marc Sterenberg, commercieel directeur NEXUS Nederland: ‘Wij zijn blij met het commitment, waarmee Treant het vertrouwen uitspreekt in NEXUS en onze oplossingen. Met de overeenkomst borgen we tevens dat nieuw te ontwikkelen toepassingen nauw aansluiten bij de praktijk in Nederlandse zorginstellingen zoals de Treant Zorggroep.‘

Bron: persbericht

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter