Pages Menu
Categories Menu

Posted on 20/12/2018 in Actueel | 0 comments

Umc’s presenteren visie op e-health

Vorige week overhandigde de universitair medische centra (umc’s) hun visie op e-health aan minister Bruins van Medische Zorg en Sport tijdens de Slotmanifestatie van het Citrienfondsprogramma e-Health in Amsterdam. E-health staat daarmee stevig op de kaart bij de umc’s in de patiëntenzorg, het medisch onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Duurzame oplossingen

De umc’s – verenigd in de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU) – hebben een voortrekkersrol in innovatie en het toekomstbestendig maken van de gezondheidszorg. In de zoektocht naar duurzame oplossingen werkten de umc’s de afgelopen jaren met vele andere partijen samen aan een toekomstbestendige visie op e-health. En ondersteunde en ontwikkelde het Citrienfondsprogramma e-Health diverse evidence-based e-health projecten: toepassingen die ook aantoonbaar bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Tijdens de drukbezochte Slotmanifestatie vandaag liet het programma vele slimme, technologische toepassingen zien die de zorg voor de patiënt, hun naasten en zorgverleners makkelijker en toegankelijker maken.

E-health krijgt vaste plek binnen patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek

De patiënt wordt met e-health in staat gesteld om beter de regie te nemen over zijn of haar gezondheid, ziekte en herstel; e-health onderwijs heeft een vaste plek in alle opleidingen die de umc’s verzorgen; e-health initiatieven worden wetenschappelijk bewaakt op praktische toepassing en uitkomsten. Dit zijn een aantal doelen uit de ‘E-health visie’ van de NFU. Deze visie is een handreiking aan de umc’s om ze te ondersteunen bij het ontwikkelen van beleid op het gebied van verantwoord innoveren van de zorg door middel van het inzetten van e-health.

Over het Citrienfonds

Het NFU programma e-Health wordt gefinancierd door het Citrienfonds. Het Citrienfonds van de NFU en ZonMw helpt duurzame en breed inzetbare verbeteringen in de gezondheidszorg te ontwikkelen. Het Citrienfonds werkt aan oplossingen om de zorg voor de patiënt zo goed mogelijk te organiseren. Dáár waar en door wie dit het best kan. En met de juiste informatie.

Bijgaand een sfeerimpressie van de dag: https://www.youtube.com/watch?v=imoDio0RfE8

Meer informatie: www.citrienfonds.nl

 

Reageer