UNIT4 en Saxion werken aan HBO-V studieroute

Softwareleverancier UNIT4 levert een bijdrage aan een nieuwe studieroute van de HBO-V opleiding van Saxion, Gezondheidszorg en Technologie. In een speciale stuurgroep denkt UNIT4 Gezondheidszorg mee over de invulling van de vier leerjaren van de opleiding. Daarnaast geeft de softwareleverancier op regelmatige basis gastcolleges en worden in de eerste 10 weken van het tweede leerjaar een aantal stagiaires ontvangen in het kantoor in Hengelo.

De studieroute Gezondheid en Technologie (G&T) leidt verpleegkundigen op die door gebruik van technologie verbeteringen teweeg kunnen brengen. Een afgestudeerde G&T’er bezit de competenties om geavanceerde technologische middelen toe te passen en om patiënten, mantelzorgers en andere zorgverleners te instrueren en te coachen bij de toepassing van (nieuwe) technologieën.

Jan Pol, directeur Gezondheidszorg bij UNIT4: “Deze studenten zijn de werknemers van de toekomst en wij zijn blij dat we onze bijdrage kunnen leveren aan deze nieuwe studieroute. Wij leveren in Nederland software aan ongeveer 180 zorginstellingen en weten als geen ander hoe belangrijk de combinatie van kennis van zorg én technologie is. Gelukkig krijgt Nederland er met deze studieroute weer een aantal professionals op dit gebied bij. Zeker met de complexe onderwerpen in de care sector is dit een ‘must’ voor de Nederlandse zorgsector.”

De nieuwe HBO-V studieroute leidt op tot Bachelor of Nursing met de specialisatie ‘Toegepaste Technologie’, met de bijbehorende BIG-registratie.

Bron: UNIT4

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter