Categorie | Internet

Utrechtse zorg direct online boekbaar

Vandaag lanceert een nieuw online zorgplatform in Utrecht: Boekzorg.nl. Dit is de eerste, onafhankelijke website waarmee je aanbieders in de gezondheidszorg kunt vergelijken en direct online een afspraak kan maken.  

Bereikbaarheid, Gemak & Controle
Boekzorg.nl heeft als doel de gezondheidszorg makkelijker vindbaar en direct online boekbaar te maken voor iedereen in Nederland en in eerste instantie Utrecht. Op deze website kan op locatie, naam of specialisme gezocht worden naar zorgaanbieders. Deze kunnen gemakkelijk met elkaar vergeleken worden en vervolgens kan via de agenda direct een afspraak worden geboekt. Boekzorg.nl biedt dus de mogelijkheid om op ieder gewenst moment, dus ook in de avond thuis, zelf een zorgaanbieder en een geschikt moment voor een afspraak te kiezen. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met de vaak beperkte openingstijden van een zorgverlener.

Dat Nederlanders graag in hun eigen tijd en via internet een afspraak willen maken met zorgaanbieders blijkt ook uit de eHealth Monitor*, een nationaal onderzoek van NICTIZ gepubliceerd in October 2015. Hierin geeft maar liefst 41% van de zorggebruikers hier behoefte aan te hebben.

Hoe is het idee ontstaan?
Toen de oprichters van Boekzorg.nl na een verhuizing op zoek gingen naar een nieuwe tandarts, fysiotherapeut, huisarts etc. waren ze verbaasd over dit proces. Via Google komt een heel gemengd en onduidelijk zoekresultaat naar voren. In dit geval kwam het voor, dat er een zorgverlener een paar dorpen verderop bovenaan de zoekresultaten stond. Bovendien geven de vaak beperkte websites van de zorgverleners een onvolledig beeld van hun specialisme(s) en mogelijkheden, waardoor vergelijken haast onmogelijk is. Bij het inplannen van een afspraak bleek de zorgverlener vervolgens ook vaak beperkt telefonisch bereikbaar te zijn.

Zij dachten en denken: Dit moet en kan anders en veel beter! Hiervan is Boekzorg.nl het resultaat.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter