Categorie | Infrastructuur

VECOZO en CSC sluiten contract voor hosting en beheer Declaratie Grouper

VECOZO en CSC Nederland hebben een contract gesloten voor het hosten, beheren en doorontwikkelen van de Declaratie Grouper (ook bekend als DBC Grouper), waarop alle Nederlandse zorginstellingen centraal hun verrichtingen aanmelden voor financiële afhandeling door de zorgverzekeraars.

VECOZO draagt als centraal communicatiepunt voor ketenpartijen in de zorg de verantwoordelijkheid voor de digitale omgeving waarin de berichten worden uitgewisseld tussen zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten. Voor de Declaratie Grouper handelt VECOZO in opdracht van Stichting Grouper, bestaande uit de brancheverenigingen van zorgaanbieders en zorgverzekeraars. De stichting nam op 1 januari Declaratie Grouper en de OHW-Grouper over van de NZa.

Het contract met CSC omvat de hosting van en het onderhoud aan de door CSC ontwikkelde Declaratie Grouper, die in de omgeving van VECOZO zorgdraagt voor het omzetten van alle zorgactiviteiten in Nederland naar declarabele producten. Het contract tussen VECOZO en CSC is inclusief het beheer van de test-, acceptatie- en productiesystemen voor de DBC Grouper. Hierin inbegrepen zijn netwerkbeheer, databasebeheer en monitoring van de omgeving waarin de DBC Grouper draait.

De DBC Grouper verwerkt circa 15 miljoen berichten per maand, en heeft de afgelopen jaren een uptime 100% gehad met verwerkingstijden die ruim binnen de specificaties vallen. Daarmee is de declaratiesoftware van CSC bijzonder robuuste software gebleken, die snel en met een hoge betrouwbaarheid de omzetting van zorgactiviteiten naar declarabele producten voor zijn rekening neemt.

“Betrouwbaarheid en continuïteit voor de klant zijn van belang voor VECOZO. Met een historische uptime van 100% voor de DBC Grouper onderscheidt CSC zich op twee manieren. De door CSC ontwikkelde software is bijzonder robuust gebleken en laat het declaratieverkeer goed verlopen, en als hostingpartij weet CSC consistent de afgesproken servicelevels te behalen,” zegt Ton Bogerd, IT-manager bij VECOZO.

Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands kijkt uit naar de samenwerking met VECOZO: “VECOZO is een partij met een unieke positie in, en specifieke kennis van veilige communicatie in zorg, en daarom ben ik er verheugd over dat zij heeft gekozen voor de expertise van CSC op het gebied van hosting en de Declaratie Grouper.”

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter