Categorie | Hardware

Veilige IT zorgt voor maximale beschikbaarheid van patiëntgegevens

Om zijn patiëntgegevens te beveiligen en continu beschikbaar te hebben, vertrouwt Klinikum Oberlausitzer Bergland op twee locaties op het systeem Rittal Micro Data Center van Rittal. De veiligheidssafes voldoen aan de wensen die de klant aan de fysieke veiligheid stelt, wanneer een veiligheidsruimte met betrekking tot gebruik en kosten te ruim is berekend.

Om IT-processen en patiëntgegevens maximaal beschikbaar te laten zijn, heeft Klinikum Oberlausitzer Bergland in Zittau en Ebersbach in totaal zeven Rittal Micro Data Centers in gebruik. “Wij stellen hoge eisen aan de fysieke veiligheid van onze IT-infrastructuur,” zegt Romain Seibt, hoofd afdeling IT bij de “Managementgesellschaft Gesundheitszentrum” van het district Görlitz. “Een grote computerruimte met veiligheidsruimte zou ons budget fors hebben overschreden. Met het Micro Data Center als back-upsysteem op twee locaties bood Rittal ons een oplossing die perfect aansluit op onze wensen en toch op elk moment flexibel kan worden uitgebreid.”

De vier- of driedelige veiligheidssafes van Rittal beveiligen niet alleen de IT-processen, maar beschermen ook tegen fysieke gevaren zoals brand, water, stof, rookgassen of toegang door onbevoegden. Artsen, verpleegsters, verplegers en het medisch-technische personeel profiteren dankzij de veilige IT-infrastructuur van betrouwbare patiëntgegevens. Reserve racks op de beide locaties maken indien nodig een probleemloze uitbreiding mogelijk.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter