Categorie | Internet

Veiligezorg.nl bestrijdt agressie in ziekenhuizen

De nieuwe internetsite www.veiligezorg.nl richt zich op de strijd tegen agressie in ziekenhuizen en revalidatiecentra. De site is bedoeld voor zowel werkgevers als medewerkers en biedt NVZ-leden gratis toegang tot agressie-aanpakken en praktische handreikingen. Steeds meer instellingen werken aan een veiligheidsbeleid om verbale en fysieke agressie-incidenten te voorkomen of te hanteren.

Het project Veiligezorg® voor ziekenhuizen heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gratis toegankelijk kenniscentrum voor alle ziekenhuizen. Op de site staan tips voor maatregelen en een integrale aanpak van veiligheidsbeleid, diverse handreikingen voor onder andere het aangifte doen bij de politie en goede praktijkvoorbeelden. Daarnaast levert Veiligezorg® diensten als advies op maat en training. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd.

Kenniscentrum
De internetsite is een initiatief van het Kenniscentrum Veiligezorg® van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen, een samenwerkingsverband van sociale partners in de branche Ziekenhuizen en het CAOP uit Den Haag. Het Programma Veilige Publieke Taak (VPT) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is inhoudelijk en financieel betrokken bij de realisatie van de internetsite.

Bron: NVZ

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter