Categorie | e-Learning

VGN in overleg over e-learning meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Volgend jaar wordt iedere zorginstelling verplicht te gaan werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Maar hoe kunnen zorgprofessionals kindermishandeling en huiselijk geweld signaleren en aanpakken? Om zorginstellingen hierop voor te bereiden, is de VGN in overleg met The Next Page, een organisatie die zonder winstoogmerk online cursussen verzorgt over het omgaan met de meldcode.

Mensen met een verstandelijke beperking zijn vaker slachtoffer van (seksueel) geweld dan mensen zonder beperking. Zorgprofessionals kunnen door tijdige signalering zorgen dat geweld stopt en dat er hulp wordt geboden, zodat de schade wordt beperkt.

Om hen te leren werken met de meldcode heeft The Next Page in samenwerking met het ministerie van VWS een aantal online cursussen ontwikkeld. De online cursussen (e-learning) bieden organisaties de mogelijkheid om in korte tijd grote groepen medewerkers op een efficiënte, flexibele en goedkope manier te scholen.

Cursus
De cursussen bestaan uit een korte toelichting en een uitgebreide cursus. Voor managers is er de e-learning cursusImplementeren van een meldcode huiselijke geweld en kindermishandeling. Een verdiepend e-college ondersteunt hen in het communiceren over geweldsituaties. De VGN is in overleg met The Next Page hoe zij hun aanbod nog beter kunnen richten op de gehandicaptensector.

Bron: VGN (website)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter