Categorie | Internet

Wajongwijzer.nl helpt bedrijven Wajongers aan te nemen

Om werkgevers beter in staat te stellen Wajongers aan te nemen heeft de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) in samenwerking met CrossOver en UWV een Wajong Wijzer ontwikkeld. Deze website (www.wajongwijzer.nl) biedt werkgevers concrete informatie over hoe je een Wajonger met succes in dienst kunt nemen en houden.

De Wajong Wijzer geeft daarnaast uitleg over de ondersteuning waarop de werkgever een beroep kan doen. De Wajong Wijzer maakt duidelijk dat Wajongers, met de juiste begeleiding, veel te bieden hebben.

Staatssecretaris De Krom lanceerde de nieuwe website op bij Nedco in Nieuwerkerk aan den IJssel, een bedrijf in de kunststofhandel waar 13 Wajongers aan het werk zijn.

Het aantal Wajongers in Nederland is inmiddels opgelopen tot 200.000. Een kwart van hen was werkzaam in 2009. Met de invoering van de nieuwe Wet Wajong sinds 1 januari 2010 worden jonggehandicapten nadrukkelijk aangesproken op hun mogelijkheden en gestimuleerd zichzelf verder te ontwikkelen door opleiding en werkervaring. Het is dan van groot belang dat werkgevers bij het vervullen van vacatures, kiezen voor een Wajonger. De Wajong Wijzer helpt ze daarbij.

Er bestaan nog altijd veel misverstanden over de arbeidsmogelijkheden van Wajongers. De Wajong Wijzer laat zien dat het werken met Wajongers juist kansen biedt. De motivatie en inzet van Wajongers zijn doorgaans hoog. De werkgeversrisico’s worden bij Wajongers grotendeels opgevangen door bijvoorbeeld een no riskpolis en werkgevers kunnen rekenen op financiële tegemoetkomingen en andere noodzakelijke voorzieningen.

Omdat Wajongers arbeidsbeperkingen kennen, is er soms inspanning nodig om het draagvlak bij collega’s te vergroten. Ook hiervoor staan in de Wajong Wijzer concrete tips.

De opzet van de Wajong Wijzer is gekoppeld aan de fasen die een werkgever doorloopt om een Wajonger in dienst te nemen en te houden. Aan de hand van vragen en antwoorden kan de werkgever gericht alle gewenste informatie zoeken.

Bron: Rijksoverheid

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter