Categorie | eHealth

Web 2.0 en de gezondheidszorg vanuit artsenperspectief

Doctors 2.0™ & You, de eerste conferentie in zijn soort die onderzoekt hoe artsen gebruik maken van sociale media en Web 2.0-tools om contact te maken met patiënten, collega’s, farmaceutische bedrijven, financiers en ziekenhuizen, wordt gehouden op 22-23 juni 2011 op de Cité Universitaire Internationale in Parijs, Frankrijk. Het tweedaagse Doctors 2.0 & You evenement wordt georganiseerd door e-Health specialist Basil Strategies, mede-organisator van de 2010 Health 2.0 Europe conferentie. Het zal deskundigen bijeenbrengen uit heel Europa, de VS en Israël, om het professionele gebruik van nieuwe en sociale media en de praktische, maatschappelijke en commerciële impact daarvan op de levering van gezondheidszorg te onderzoeken.

Hoewel veel enthousiasme is getoond voor sociale media en andere Web 2.0-tools in de gezondheidszorg in termen van de e-patiënt, is minder bekend over hoe artsen daadwerkelijk gebruik maken van deze tools en de bijbehorende resultaten, best practices, uitdagingen en kansen. De Doctors 2.0 & You agenda zal licht werpen op onderwerpen zoals geschikte social networking, acceptatie van en weerstand tegen het aannemen van nieuwe tools door artsen, en relevante bedrijfsmodellen, het faciliteringsdebat en de informatie-uitwisseling, via workshops, panels, interactieve tentoonstellingen en sociale evenementen. De conferentie zal artsen, artsen- en patiëntengemeenschappen, online en mobiele aanbieders van tools, ziekenhuizen, verzekeraars, farmaceutische bedrijven en overheidsinstellingen bijeenbrengen. Tot de bevestigde sprekers behoren internationale bekendheden zoals Jacques Lucas (Franse Nationale Orde van artsen), Bertalan Mesko (Webicina), Victor Montori (Mayo Clinic), Lucien Engelen (Radboud Med Center) en Len Starnes (Global e-Business, Bayer Schering Pharma).

“De gezondheidszorg bevindt zich op een cruciaal punt, aangezien het gebruik van technologie toeneemt en online tools steeds meer relevantie en momentum krijgen,” aldus Denise Silber, president van Basil Strategies, en organisator van Doctors 2.0 & You. “Hoewel er geen eenvoudig antwoord is op de vraag hoe artsen gebruik maken of gebruik zullen maken van sociale media in hun praktijk, is het duidelijk dat industriebrede vooruitgang niet kan plaatsvinden zonder rekening te houden met hun perspectief. Doctors 2.0 & You zal dat perspectief voor het voetlicht brengen en een interactief forum bieden om te bespreken wat er werkelijk plaatsvindt met betrekking tot nieuwe en bestaande communicatietools, de verwachtingen van de artsen en toekomstige ontwikkelingen.”

Over Doctors 2.0 & You
Doctors 2.0 & You is de eerste conferentie in zijn soort om te onderzoeken hoe artsen gebruik maken van sociale media, toepassingen en Web 2.0-tools om te werken met patiënten, collega’s, regeringen, de industrie en betalers. De conferentie is gebaseerd op de deskundigheid van artsen, patiëntengemeenschappen, online en mobiele aanbieders van tools, ziekenhuizen, verzekeraars, farmaceutische bedrijven en overheden om te helpen bij de aanpak van de rol van nieuwe technologie in de gezondheidszorg vanuit het perspectief van de arts. Doctors 2.0 & You wordt georganiseerd door Denise Silber, president van Basil Strategies in Parijs. Silber, die gedecoreerd is met het Legioen van Eer, de hoogste civiele decoratie van Frankrijk, is een bekende expert in Europa op het gebied van gezondheids- en webgerelateerde bedrijfs- en adviesactiviteiten, en mede-organisator van de 2010 Health 2.0 Europe conferentie. De adviesraad van de conferentie vertegenwoordigt zeven nationaliteiten. ga naar http://www.doctors20.com/ voor meer informatie, of volg Doctors 2.0 & You en haar online gemeenschappen en groepen op Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube.

Bron: Doctors 2.0

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter