Categorie | Software

Winvision ondersteunt Korein met IT Strategy Roadmap

Korein zit in een veranderingsproces. De grote kinderopvangorganisatie wil efficiënter en slimmer kunnen opereren en zet daarvoor onder meer een Shared Service Center op. De ICT-inrichting moet de stappen die de organisatie hierin zet ondersteunen en liever nog voorzijn. Hiervoor wordt een IT Strategy Roadmap ontwikkeld en Winvision is partner van Korein voor de realisatie van dit meerjaren ICT-plan. Net voor de zomer was de kick-off.

Korein zit in de top drie van kinderopvanginstellingen van Nederland en is de grootste aanbieder van kinderopvang en naschoolse opvang in oost-Brabant. Het hoofdkantoor van Korein is gevestigd in Eindhoven. De organisatie telt 1700 medewerkers, 120 locaties en verzorgt de opvang voor 18.000 kinderen in de regio.

Goed strategisch meerjarenplan
Business Manager Healthcare Bas van de Griek: “Korein wil een goed strategisch meerjarenplan waarin de IT aansluit bij de ontwikkelingen in de kinderopvang en de ontwikkelingen in de organisatie zelf. Diensten worden gecentraliseerd en Korein schakelt meer over naar online services. De IT ondersteunt die stappen, maar de infrastructuur en inrichting moeten ook klaar zijn voor de verdere stappen.”

“Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van kinderopvang en ook Korein ontwikkelt zich als organisatie. ICT wordt hierbij steeds belangrijker. Er is een ICT visie, maar om de komende jaren de juiste dingen te doen, kunnen we niet zonder een goede ICT strategie.” Aldus Timo van den Berg, Manager ICT bij Korein.

“De IT levert een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van een organisatie. Daarom is het belangrijk dat je niet een uitvoerder hebt als IT-partner, maar een partij die meedenkt op strategisch niveau. Dat is ook een van de redenen dat Korein voor Winvision gekozen heeft. We zijn een brede IT-dienstverlener, die de visie en doelstellingen van een organisatie kan vertalen naar concrete IT-plannen.”

Concrete projectkalender
De kick-off van de IT Strategy Roadmap was voor de zomer. Daar is de exacte scope bepaald en zijn de werkzaamheden voor de IT Strategy Roadmap gezamenlijk ingepland. Winvision is nu de organisatie ingedoken om te inventariseren wat de wensen zijn, wat mogelijk en praktisch is en welke ontwikkelingen door IT ondersteund moeten worden. Het doel is om voor het einde van het jaar de IT Strategy Roadmap voor Korein af te ronden. Op tafel ligt dan onder meer een concrete projectkalender voor de komende jaren.

Bron: Winvision

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter