Categorie | Internet

Worldwide Robotic Surgery Event efficiënter met Microsoft clouddiensten

Meer dan duizend urologie-specialisten, chirurgen, artsen en medische studenten uit meer dan vijftig landen keken gisteren live mee met het 24 uur durende Worldwide Robotic Surgery Event (WRSE24).

Vanuit vier verschillende continenten deden aan het evenement de tien grootste roboticacentra ter wereld mee. Microsoft-partner MPS.tv maakte gebruik van LiveArena Publisher om de beelden via Microsoft Azure Media Services live en on-demand beschikbaar te stellen aan medische studenten en professionals. Normaal gesproken moeten chirurgen voor dergelijke evenementen veel reizen, operaties uitvoeren in voor hen onbekende omgevingen en samenwerken met mensen die ze niet kennen. Terwijl chirurgen juist beter presteren als ze dat doen in een vertrouwde omgeving met hun eigen team.

Dit was in het verleden echter niet altijd mogelijk, omdat de kosten voor het gebruik van satellietdiensten konden oplopen tot tienduizenden euro’s per dag. Door gebruik te maken van LiveArena Publisher en Microsoft Azure verliep WRSE24 veel efficiënter. Het evenement is een goed voorbeeld van hoe de clouddiensten het gebruiksgemak verbeteren, evenementen toegankelijker maken, de veiligheid van de patiënten verbeteren en de kosteneffectiviteit vergroten.

Door gebruik te maken van internet en clouddiensten, in plaats van point-to-point-oplossingen als telepresence of satellietverbindingen, wist WRSE24 de kosten met negentig procent te drukken. Daarnaast is WRSE24 het eerste evenement in zijn soort dat overal en met elk apparaat was te bekijken. In het verleden waren specifieke apparaten nodig om soortgelijke evenementen te volgen, wat het bereik aanzienlijk verkleinde.

Meer informatie over Microsoft Azure Media Services vindt u hier.

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter