Categorie | Software

Zorgaanbieder Florence kiest voor Rapid Circle

Rapid Circle implementeert en levert voor zorgaanbieder Florence een sociaal intranet op basis van Office 365 van Microsoft. Hiermee kunnen intramurale en extramurale medewerkers samenwerken, onderling communiceren en hebben zij onafhankelijk van plaats en tijd hun kantoor virtueel bij zich. Office 365 is een platform dat draait ‘In the cloud’, wat betekent dat Florence geen omkijken heeft naar de IT, en per medewerker per maand betaalt.

Florence biedt met ruim 4.000 medewerkers en 1.500 vrijwilligers onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, jeugdgezondheidszorg, advies en service in Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar.

Omdat een deel van de medewerkers bij de klant thuis werkzaam is, zij veelal dus niet op kantoor zijn en Florence de effectiviteit van de mensen en de binding met elkaar en met de organisatie wil vergroten, komt er een online platform waarop de medewerkers onafhankelijk van tijd en plaats kunnen samenwerken en communiceren. De laagdrempeligheid en gebruiksvriendelijkheid staan hierbij centraal, omdat medewerkers met verschillende mate van affiniteit met IT met elkaar moeten kunnen samenwerken op het platform.

De keuze voor Rapid Circle is gemaakt vanwege de expertise op gebied van gebruiksvriendelijk maken van het platform, ervaring van het team, prijs en projectaanpak. Rapid Circle hanteert de SCRUM methode op een speciale manier waardoor Florence een dynamische implementatie krijgt, waarbij gedurende het traject voortschrijdend inzicht toegepast kan worden en de klant veel meedenkt en bepaalt wat het uiteindelijke platform zal kunnen. Miranda de Gouw, verantwoordelijk voor IT binnen Florence Zorg: ‘Rapid Circle houdt van een pragmatische aanpak die passend is bij een zorginstelling zoals Florence. Door de dynamische manier van implementeren groeit Florence stap voor stap mee met de ontwikkeling van het intranet.’

Rapid Circle is een belangrijke partner van Microsoft voor Office 365 en heeft een ‘Social Suite’ als uitbreiding op SharePoint en Office 365, waarmee het platform functies heeft die we kennen van social media sites zoals Facebook, Youtube, Twitter, LinkedIn en Foursquare.

Bron: Rapid Circle

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter