Pages Menu
Categories Menu

Posted on 11/12/2018 in Actueel | 0 comments

Zorgverleners Bunnik leren veilig communiceren via app

BUNNIK Zo’n vijftig zorgverleners uit de gemeente Bunnik volgden op 26 en 28 november een workshop over de Calculus VIP app. Met deze app kunnen zij veilig met elkaar, maar ook met mantelzorgers en patiënten communiceren.

De workshops werden georganiseerd na een succesvolle pilot waaraan in het afgelopen jaar alle huisartsenpraktijken in Bunnik, een aantal diëtisten, fysiotherapeuten en de verpleegkundigen van Buurtzorgteam Bunnik/Odijk meededen. In deze testperiode ontdekten de zorgverleners dat de app een handig middel is. Samenwerken en communiceren gaat makkelijker en sneller en dat draagt merkbaar bij aan de kwaliteit van zorg. Zo ontstond de wens om de Calculus VIP app bij alle zorgverleners in de hele gemeente Bunnik te introduceren.

INTRODUCTIE IN DE HELE GEMEENTE

De stichting OWZ Kromme Rijn, UNICUM Huisartsenzorg en Topicus organiseerden twee workshops over het werken met de VIP app. De opkomst was groot: bijna alle wijkverpleegkundigen van Vitras, Quarijn en Buurtzorg namen deel. Ook fysiotherapeuten, ergotherapeuten, een specialist ouderengeneeskunde, zorgconsulenten, casemanagers en de teamleider van Centrum voor Elkaar waren aanwezig. Het was de eerste keer in Nederland dat deze workshop werd gegeven aan zoveel verschillende zorgdisciplines. Na de workshops konden de deelnemers direct met de app aan de slag.

GEBRUIK IN DE PRAKTIJK

In de praktijk wordt de app het meest ingezet bij patiënten die complexe zorg nodig hebben. Hierbij zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken en goede afstemming is dan van belang. Via de app kunnen ook eenvoudig en veilig foto’s en meetwaarden gedeeld worden. Een belangrijke meerwaarde is dat ook mantelzorgers en de patiënt betrokken kunnen worden. Dat geeft de patiënt een stem en meer regie in zijn of haar behandeltraject.

OVER DE INITIATIEFNEMERS

Stichting OWZ Kromme Rijn is een samenwerkingsverband van zorgverleners in de gemeente Bunnik. Projecten als ‘SportieFit’ en ‘BunnIk inVorm’ worden door deze stichting gedragen.

UNICUM Huisartsenzorg is een samenwerkingsverband van de huisartsen in Zuidoost-Utrecht. UNICUM ondersteunt de huisartsen bij het organiseren van de zorg. Goed en slim gebruikmaken van ICT die de zorg kan verbeteren is daar een onderdeel van.

Topicus is het ICT-bedrijf dat de VIPapp heeft ontwikkeld.

Dit bericht is overgenomen van Bunniknieuws

Reageer