Categorie | Hardware

AxionContinu kiest voor implementatie CareScreen tablets

Naast een woonzorgcentrum, enkele zorghotels, twee ziekenhuizen en enkele grote thuiszorgorganisaties, heeft nu ook AxionContinu gekozen voor de implementatie van CareScreen binnen haar organisatie. CareScreen laat zich het best omschrijven als een bedsideterminal; een compleet pakket aan diensten, services en mogelijkheden die toegankelijk zijn via één en dezelfde tablet computer. Spelletjes spelen, eten bestellen, beeldbellen met arts of familie, live TV kijken, mededelingen van het huis ontvangen en d.m.v. domotica de voordeur openen en de verlichting bedienen; zomaar een paar mogelijkheden. Het aanbod is naar wens van de zorgverlener aan te passen. Bovendien biedt CareScreen achter de schermen inzicht in de bestaande bedrijfsprocessen. Middels dit managementdashboard wordt het gebruik van de diverse diensten in kaart gebracht. Zowel de prijzen van het menu als de algemene informatie van zorgverlener, kunnen via deze webomgeving eigenhandig en eenvoudig worden gewijzigd. Zo komen maximaal comfort voor de client én zorgondernemer samen in één systeem.
AxionContinu heeft met de keuze voor CareScreen in goed gezelschap van diverse bekende zorgaanbieders die haar voor zijn gegaan, maar heeft met dit product ook volledig grip op de toekomstige uitrol van diverse diensten richting haar clienten en partners.

Bewezen technologie
Corné Eshuis, eigenaar van o.a. CareScreen: ‘Gebruik maken van bewezen technologie als o.a. Android, verkleint de kans op technische tegenslag tot het minimale en houdt de investeringskosten beperkt vanwege lage licentiekosten. Daarbij kan CareScreen op elke tablet worden geinstalleerd; zorgverleners zijn dus vrij om hierin hun eigen keus te maken. De verwachting is dat tabletprijzen nog fors gaan dalen en de licenties voor de software houden we bewust laag. We investeren hiermee in lange termijn relaties.’

Zorg op afstand
Het comfort voor de bewoner is voor AxionContinu niet de enige reden om voor CareScreen te kiezen. De overheid ziet domotica als een middel dat de kwaliteit van leven en wonen verbetert, waardoor ouderen mogelijk langer zelfstandig blijven wonen. Een voorbeeld binnen CareScreen is de functionaliteit waarmee de cliënt automatisch wordt verteld dat het tijd is om medicijnen in te nemen en deze vervolgens ook daadwerkelijk aanbiedt d.m.v. een gekoppelde dispenser. Een deel van de zorg zal in de toekomst naar verwachting niet alleen live, maar ook via technologie worden verleend. Dit is niet alleen voor de cliënt sneller, overzichtelijker en gemakkelijker, maar bespaart ook de professional veel tijd. Deze bespaarde tijd kan goed worden gebruikt om de huidige kwaliteit van zorgen vast te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Bron: CareScreen (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter