Categorie | Actueel

Betere bereikbaarheid en gerichtere zorg mede dankzij smartphones

samsung

Zorgverlening vindt steeds vaker in de wijk plaats, bij de mensen thuis. Voor het bieden van goede zorg moeten medewerkers van GGZ Rivierduinen worden ondersteund. Om hier efficiënter mee om te gaan geeft GGZ Rivierduinen het ‘mobiel tenzij’-beleid verder vorm door haar medewerkers te voorzien van de Samsung Xcover3. GGZ Rivierduinen biedt professionele geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, volwassenen en ouderen in het noorden en midden van Zuid-Holland.

De smartphones van Samsung worden geleverd door KPN, die ook de 1.750 mobiele aansluitingen verzorgt. “’Beter binnen bereik’ is al jaren onze slogan. Daar geven we nu een extra dimensie aan,” zegt Marjolein ten Kroode, Voorzitter Raad van Bestuur van GGZ Rivierduinen. “In totaal hebben we 2.300 medewerkers. Tot voor kort had de helft de beschikking over een mobiele telefoon. Nu zijn 1.750 medewerkers voorzien van een smartphone, de Samsung Xcover3. Dit betekent een verbetering van de bereikbaarheid van onze zorgverleners. Wij kunnen hierdoor efficiënter plaats- en tijdonafhankelijke zorg verlenen. Zo garanderen wij onze cliënten dat ze altijd en overal op de beste zorg kunnen rekenen.”

Om ervaring op te doen gebruiken de medewerkers van GGZ Rivierduinen in eerste instantie een beperkt aantal apps op hun smartphone. Er is gekozen voor een gefaseerde aanpak waarbij de ervaringen en betrokkenheid van de organisatie en cliënten de uitgangspunten zijn.

Gegevens worden door Samsung en KPN beveiligd met het Samsung KNOX Platform, gecombineerd met de mobile device management (MDM) oplossing van MobileIron. KNOX is Samsungs unieke beveiligingsplatform dat mobiele apparaten tot op hardwareniveau beveiligt. Dankzij de integratie door MobileIron van KNOX Mobile Enrollment kunnen de toestellen en profielen op afstand worden uitgerold op basis van het beleid van GGZ Rivierduinen. Daardoor wordt IT veel werk en tijd bespaard. Bovendien kan GGZ Rivierduinen door de oplossing toestellen op afstand beheren. Met de Mitel-app hebben zij bovendien direct inzicht in de beschikbaarheid van collega’s.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter