Categorie | Internet

Beweging 3.0 lanceert Samzo: samen zorgen via internet

Beweging 3.0 lanceert, in samenwerking met het project AmersfoortBreed, een nieuwe innovatieve dienst voor het zorgnetwerk van een client: Samzo. Samzo maakt het mogelijk dat zorgbehoevenden, het netwerk (mantelzorger, partner, familie, buren etc.) en zorgmedewerkers via internet samenwerken en communiceren. Samzo heeft diverse communicatiemogelijkheden, van een chatfunctie tot videobellen. Het doel van Samzo is het versterken van de zelf- en samenredzaamheid van de client en het ondersteunen van alle betrokkenen daarbij.

Samen zorgen met Samzo
Zorgen doen we samen. De client, zijn of haar netwerk en de zorgmedewerkers van Beweging 3.0 vormen samen een team om het leven van de client zo aangenaam mogelijk te maken. Het versterken van de zelf- en samenredzaamheid en het deelnemen aan de samenleving staan daarin centraal. Samzo brengt deze visie op een innovatieve manier in de praktijk. Via internet krijgt de gebruiker inzicht in het netwerk van de client, zowel de professionele zorgverleners als de mantelzorgers en naasten (informele helpers). Van ieder afzonderlijk worden taken en aandachtsgebieden vastgelegd, waardoor een zorgmedewerker kan zien wie bijvoorbeeld de boodschappen doet. Ook kunnen clienten via Samzo feedback geven op de zorg, waardoor het zorgteam de zorg kan verbeteren. Zo bereiden clienten, het netwerk en zorgmedewerkers zich voor op de toekomst waar professionele zorg aanvullend wordt op de
ondersteuning vanuit het sociale netwerk.

Ontwikkeling met gebruikers
Samzo is ontstaan in samenwerking met het project AmersfoortBreed, een project van de gemeente Amersfoort, gericht op ontwikkeling van innovatieve breedbanddiensten. Bij de totstandkoming heeft Beweging 3.0 de methode Service Design toegepast. Door in de huid te kruipen van gebruikers, met behulp van interviews en creatieve sessies, ontdekken we nieuwe inzichten over doelen, belemmeringen en ervaringen van mensen. Door deze inzichten en continue afstemming met de doelgroep ontstaat een dienst die past bij de organisatie en relevant en waardevol is voor gebruikers.

De komende maanden wordt Samzo geintroduceerd bij de eerste groep gebruikers. Daarna zal Beweging 3.0 de dienst verder uitrollen en ook de mogelijkheden onderzoeken om Samzo voor andere zorgaanbieders beschikbaar te stellen.

Bron: Beweging 3.0 (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter