Blog van Laura: Bezuinigingen zijn dichtbij….

Helaas treffen de bezuinigingen in de zorg mij ook. Ik heb een jaarcontract en door reorganisatie is niet de verwachting dat die verlengd wordt. Dus tussen het maken van opdrachten, mijn schooldagen en onregelmatige diensten ben ik ook genoodzaakt om te gaan solliciteren. Enerzijds jammer voor de opdrachten die ik vanuit mijn opleiding binnen de organisatie heb gedaan, maar anderzijds kansen en mogelijkheden om aan mijn carrière te werken en nieuwe mogelijkheden te creëren binnen een andere organisatie. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Ik ben wel vastbesloten om mijn opleiding af te maken, ongeacht mijn aankomende baanwisseling. Ik kom er wel, al is de weg daar naartoe wel erg hobbelig aan het worden.

Het goede nieuws is wel dat ik al wel weer een nieuwe baan heb gevonden. Gelukkig is dit allemaal erg snel gegaan en heb ik de tijd om in de zomerperiode ingewerkt te worden en dan hopelijk in september in wat rustiger vaarwater te komen. Hierdoor kan ik de volledige focus weer op mijn opleiding hebben.

Ondertussen heb ik nog een vakantie gepland naar de VS. Vakantie en ook nog een kans om te kijken hoe het in ziekenhuizen in de VS aan toe gaat. Leuk om wat meer onderzoek hiernaar te doen.

Het onderdeel database begint wel steeds meer te leven voor mij. Het laatste onderdeel moest eind juni ingeleverd worden en daarmee zit het eerste half jaar van de opleiding er al weer op. We zijn nu ook bezig om de database in Microsoft Access te verwerken en daardoor wordt het tastbaar. Voor mij werkt het beter, door ‘gewoon’ wat te spelen met een programma en niet meteen aan de opdracht te gaan werken. Hierdoor ontdek ik vaak meer handigheid in het werken ermee en hoeft niet meteen alles goed te zijn.

Het volgende blok, na de vakantie, zal zich gaan richten op patiëntenportalen. Ik ben erg benieuwd wat de inhoud van dit blok zal zijn en met welke programma’s we mogen gaan worstelen…

Laura Verkijk is verpleegkundige en in januari gestart met de opleiding Health & Informatics. Via deze blog houdt ze ons regelmatig op de hoogte van haar ervaringen en geeft ze een blik in haar wereld van zorg en ICT.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter