Categorie | Actueel

Carestream Tekent Eerste Volledige Clinical Collaboration Platform Contract in Nederland

ikazia_logo

Carestream heeft haar eerste volledige Clinical Collaboration Platform (CCP) contract met het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam ondertekend. De overeenkomst geldt voor een periode van vijf jaar en is een aanvulling op het al aanwezige PACS Cloud contract met het ziekenhuis.
Geopend in 1968, Ikazia Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis met ongeveer 1.300 medewerkers, werkzaam in een breed scala aan afdelingen waaronder radiologie, cardiologie, fysiotherapie en gynaecologie. Ter ondersteuning van haar focus op het bieden van de hoogste kwaliteit van zorg streeft het ziekenhuis naar een optimale onderlinge verbondenheid en samenwerking, van arts tot patiënt en verpleegkundige tot familie. Deze nieuwe CCP overeenkomst met Carestream zal het Ikazia Ziekenhuis helpen dit te bereiken.

Het Carestream Vue Clinical Collaboration Platform geeft al degenen die zorg bieden, beheren of ontvangen de mogelijkheid zich toegang te verschaffen tot alle voor hen beschikbare en benodigde klinische informatie. Dit alles vanuit één enkel platform, één gebruikers interface, onafhankelijk van type en merk apparatuur en leverancier.

Het platform biedt op internationale standaarden gebaseerde oplossingen, zowel lokaal als ook als cloud gebaseerde diensten, welke zorg dragen voor kosteneffectiviteit, schaalbaarheid en zekerheid naar de toekomst. Dit geldt ook voor het vastleggen, het bekijken, het beheren, de opslag (inclusief Vendor Neutral Archive) en het veilig uitwisselen van informatie van en tussen alle afdelingen binnen het ziekenhuis, met haar patiënten maar ook met andere instellingen in de regio met wie Ikazia Ziekenhuis samenwerkt. Het vendor-neutrale Vue Clinical Collaboration Platform zal tevens naadloos integreren met het EPD en communiceren met systemen van andere instellingen.

In nauwe samenwerking met het Ikazia Ziekenhuis en MedicalPHIT, is Carestream er in geslaagd optimale kosten efficiency voor het ziekenhuis te realiseren en een service te bieden die tegemoet komt aan alle door het Ikazia gewenste behoeften.
‘Met de geboden dienst van Carestream kan het Ikazia Ziekenhuis bijna alle klinische informatie vastleggen, opslaan, verdelen tussen de verschillende afdelingen en artsen van het ziekenhuis via één enkel platform en viewer. De geboden service door Carestream verschaft
onze medewerkers de mogelijkheid deze informatie ook veilig met andere organisaties en indien wenselijk zelfs met patiënten te delen. Als gevolg van het één enkel platform concept, is deze service zeer kosteneffectief en uiterst gebruiksvriendelijk.’, verklaarde Mr. R.P.D Kievit, Algemeen Directeur, Ikazia Ziekenhuis.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter