Categorie | Infrastructuur

Commvault Clinical Archive voorziet gezondheidszorg van modern databeheer

Commvault introduceert Commvault Clinical Archive. Het doel van deze oplossing is het moderniseren van de manier waarop gezondheidszorgorganisaties medische data beheren, migreren en delen. De oplossing werd geïntroduceerd op HIMSS 2016 in Las Vegas. Thema van de conferentie dit jaar was Transforming Health through IT.

Ziekenhuizen en gezondheidszorginstellingen willen controle over hun kosten en tegelijkertijd de zorg aan patiënten verbeteren. Door informatiebeheer te centraliseren met Commvault Clinical Archive, breek je de muren tussen datasilo’s weg. Dat leidt tot lagere storagekosten en minder complexiteit, maakt het mogelijk data beter te delen, en maakt een einde aan de kosten voor het onderhouden en ondersteunen van legacy-applicaties.

Uit recent onderzoek van de International Data Corporation (IDC) blijkt dat bij veertig procent van de gezondheidszorginstellingen in de Verenigde Staten het IT-budget nog steeds toeneemt. De belangrijkste investeringen zijn die in medische applicaties, zoals elektronische patiëntendossiers en analyse van gegevens.* In de medische sector is momenteel een verschuiving zichtbaar naar het centraliseren van data. Commvault Clinical Archive biedt leveranciers de kans verschillende issues aan te pakken: enterprise-datamanagement, het achterhalen van legacy-PACS (Picture Archiving & Communication Systems) en het archiveren van medisch beeldmateriaal.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter