Categorie | e-Learning

Cursus Verklaring Sociale Hygiëne nu via e-Learning

Met de presentatie van de online cursus Sociale Hygiëne zet e-Learning à la carte een nieuwe stap in de opleiding van horecamedewerkers en personeel in slijterijen, verzorgingshuizen en (sport)kantines. Doel van de nieuwe cursus is leidinggevenden in bedrijven die alcoholhoudende dranken verkopen of serveren voor te bereiden op het wettelijk verplichte horeca examen voor het verkrijgen van de Verklaring Sociale Hygiëne. De introductie vindt plaats tijdens de Strand- en Terrasbeurs 2011, aanstaande dinsdag 1 november in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Strand Nederland.

e-Learning à la carte biedt nu een online cursus waarmee men zich snel, doelmatig en goedkoop kan voorbereiden op het examen voor de Verklaring Sociale Hygiëne. De cursus bestaat uit 8 hoofdstukken waarin alle relevante onderwerpen voor het examen worden behandeld. De cursist volgt de online cursus in eigen tempo via internet achter de eigen PC. Het MemoTrainer systeem bepaalt aan welke onderwerpen de cursist aandacht moet besteden om het doel te bereiken. Er wordt feedback en inzicht gegeven in de voortgang van het kennisniveau. Dagelijks kan met het beantwoorden van vragen worden geoefend. Hiervoor zijn ruim 800 vragen beschikbaar.

Sociale hygiëne betekent met elkaar rekening houden, het hebben van respect voor elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid en het aanvaarden van elkaars waarden en normen.

De ondernemer is verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van de gasten en cliënten. Zij worden geacht op de juiste manier om te kunnen gaan met alcohol-, gok-, en drugsverslaving. In de online cursus Sociale Hygiëne wordt men daarvoor opgeleid.

Na de wetswijzigingen van de Drank- en Horecawet gaat het toezicht op de Drank- en Horecawetvergunningen over van de nVWA naar de gemeenten en kunnen bestuurlijke boetes worden opgelegd wanneer bedrijven onvoldoende leidinggevenden in dienst hebben die beschikken over de Verklaring Sociale Hygiëne. Het toezicht zal dus directer en strenger worden.

Bron: e-Learning à la carte

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter