Categorie | Software

‘De Ontdekker’ is ‘Best Serious Game’ bij Dutch Game Awards 2012

MAD multimedia en Little Chicken Game Company hebben afgelopen vrijdag de award voor ‘Best Serious Game’ in ontvangst genomen tijdens de uitreiking van de Dutch Game Awards 2012. Deze award is uitgereikt voor de serious game ‘De Ontdekker en het Mysterie van de Diamanten Scarabee’. Dit is de vijfde award die voor deze game is uitgereikt. Eerder won deze Wii-game de Oogfonds Innovatieprijs 2011, een award in de Creative City Challenge 2011, de e-virtuoses ‘Best Project’ award 2012 en de Innovation Award van de Serious Game Expo in Lyon. Verder is de Ontdekker genomineerd voor de Accenture Innovation Awards 2011, de Cinekid Nieuwe Media Award 2012 en heeft van Control een eervolle vermelding gekregen voor de Control Industry Award 2012.

In deze unieke Nintendo Wii-game is het mogelijk voor blinde kinderen om samen met ziende medespelers een spannende game te spelen en om de ontwikkeling van de grove motoriek te stimuleren. De game is ontwikkeld en getest in nauwe samenwerking met de doelgroep en is sinds januari 2012 te verkrijgen op de website van Koninklijke Visio.

Tijdens zijn ontvangstspeech heeft Bas van Haren namens alle projectdeelnemers dank betuigd aan de jury, Control Magazine, Game In The City en aan bovenal alle directe betrokkenen bij het project; de leden van de GAMBAS projectgroep (Principal Blue, Koninklijke Visio en TNO), Soundbase en de Provincie Groningen.

Bron: MAD multimedia (nieuwsbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter