Categorie | Software

De Pieter Raat Stichting implementeert UNIT4 Cura Zorgmonitor

De Pieter Raat Stichting gaat de UNIT4 Cura Zorgmonitorinzetten om snel te kunnen voldoen aan veranderende interne en externe informatiebehoeften. De business intelligence oplossing combineert eenvoudig data uit meerdere systemen, zodat deze efficiënter geanalyseerd kunnen worden.

De ouderenzorginstelling biedt huisvesting en zorg in twee woonzorgcentra binnen de gemeente Heerhugowaard. Ook buiten de muren van deze locaties biedt de stichting aanthuiswonende ouderen een breed pakket aan zorg en diensten.

Het besluit om met UNIT4 Cura Zorgmonitor te gaan sturen, past goed in de ambitie van de Pieter RaatStichting, die naar continue verbetering streeft. De keuze voor Business Intelligence (BI) van UNIT4 is enerzijds gebaseerd op de krachtige integratie met het elektronisch cliëntensysteem UNIT4 Cura en anderzijds op de gebruiksvriendelijkheid van de BI-software die de applicatie aanstuurt. UNIT4 Cura Zorgmonitor gaat het huidige spreadsheet-informatielandschap vervangen. Waar het vervaardigen van rapportages een intensief proces was, wordt dit door de UNIT4 Cura Zorgmonitor geautomatiseerd. Hierdoor is De Pieter Raat Stichting straks niet alleen beter in staat om sneller in te springen op veranderingen, maar bespaart zij ook tijd ter wille van een betere besturing.

Naast cliënt- en productiegegevens worden straks ook financiële- en personeelsgegevens beheerd met het systeem. Dankzij deze BI-oplossing is De Pieter Raat Stichting niet alleen beter in staat om efficiënter te sturen op de voor haar belangrijke indicatoren; ook legt zij met dit systeem de basis voor management excellence.

Els Kuipers, beleidsmedewerker ICT bij De Pieter Raat Stichting onderschrijft dat: “Voorheen werden financiële gegevens, productie- en ziekteverzuimcijfers in verschillende systemen opgeslagen, waardoor we ze niet direct konden vergelijken. Dankzij UNIT4 Cura Zorgmonitor kunnen we in een oogopslag alle gegevens vergelijken, makkelijktrends volgen en prognoses maken.”

UNIT4 Cura Zorgmonitor bevat de standaardontsluiting voor veelgebruikte systemen in de zorg. De applicaties die De Pieter Raat Stichting al in gebruik heeft, zullen worden ontsloten via de BI-oplossing van UNIT4. De verzamelde informatie is op diverse niveaus eenvoudig door de leidinggevenden te analyseren in persoonlijke dashboards,rapportages en analyses. Ook kan het systeem zelf waarschuwingen sturen wanneer er bijvoorbeeld normen worden overschreden en (bij)sturing gewenst is.

Roel Haverland, business unit manager UNIT4 BI Solutions: “Wij merken dat veel zorginstellingen moeite hebben om kostenefficiënt data uit systemen om te zetten in heldere stuurinformatie. Adequate sturing wordt steeds belangrijker door toenemendemarktwerking, veranderende financieringswijzen en scherper toezicht. We zijnerg blij dat De Pieter Raat Stichting daarom gekozen heeft voor UNIT4 Cura Zorgmonitor. Dit zal de zorginstelling een voorsprong geven omdat ze kosteneffectief kunnen anticiperen op veranderingen in de informatiebehoefte.”

Bron: UNIT4

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter