Categorie | Internet

DementieOnline brengt hulp aan mantelzorgers dichtbij

Stichting Geriant lanceert op 23 september in het AZ-stadion in Alkmaar DementieOnline.nl. Deze website biedt online hulp aan mantelzorgers, zoals familie en vrienden, van mensen met dementie. Zij kunnen hier terecht voor informatie, praktische tips en een online cursus.

In Nederland lijden momenteel zo’n 300.000 mensen aan dementie. En dit aantal neemt elke dag toe. Mensen met dementie blijven steeds langer thuis wonen. Dat vraagt veel van de mantelzorgers. DementieOnline biedt hen ondersteuning. ‘Mantelzorgers hebben het niet gemakkelijk’, stelt Jan Vuister. Hij is directeur van Stichting Geriant, de initiatiefnemer van DementieOnline. ‘De zorg die ze verlenen is zowel fysiek als emotioneel zwaar. Daarbij verloopt de ziekte dementie vaak onvoorspelbaar. Met DementieOnline maken we  mantelzorgers krachtiger om de zorg voor hun naasten met dementie langer vol te houden.’

Vuister verwacht veel van de online hulpverlening. ‘Mantelzorgers hebben vaak weinig tijd om hulp buiten de deur te zoeken. Via internet is dat gemakkelijker. We brengen de hulp dichterbij.’

Online cursus
Een online cursus is een belangrijk onderdeel van DementieOnline. Vanachter hun eigen computer leren mantelzorgers beter om te gaan met de ziekte dementie, het veranderende gedrag van hun naaste en hun eigen emoties. Cursisten krijgen begeleiding van een persoonlijke coach. Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursus volledig.

Boekje met tips
Bezoekers aan de site kunnen ook een gratis boekje bestellen met meer informatie en tips om overbelasting te voorkomen.

Mantelzorgdag
De lancering van DementieOnline.nl vindt plaats tijdens de Mantelzorgdag, op 23 september 2013 in het AZ-stadion in Alkmaar.

Bron: Stichting Geriant (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter