Categorie | Actueel

DZ over op nieuwste elektronische patiëntendossier

DZ

Vandaag stapt het Deventer Ziekenhuis over op een nieuw elektronisch patiëntendossier. Dit systeem helpt de zorgkwaliteit verder te verbeteren en maakt innovatieve, online dienstverlening mogelijk.

Online afspraken maken en eenvoudig je eigen medische dossier veilig via internet inzien. Het kan sinds vorig jaar al bij het Deventer Ziekenhuis. Deze diensten kunnen de komende jaren verder worden uitgebouwd, nu het ziekenhuis overstapt op een nieuw patiëntendossier (ChipSoft HiX).

Het nieuwe dossier doet zijn werk vooral achter de schermen en de patiënt merkt er weinig van. Maar toch, als iemand een afspraak maakt aan de balie, wordt informatie opgezocht of verwerkt in dit dossier. Ook artsen slaan hun medische informatie in het dossier op. Daarmee is het een belangrijke schakel in de zorg.

Via het nieuwe systeem is informatie snel en eenvoudig te delen, ook met het eigen dossier dat patiënten online kunnen bekijken via www.mijndz.nl. Mensen kunnen daar hun medische gegevens inzien en bij een aantal vakgroepen al online afspraken maken. Die mogelijkheid zal verder worden uitgebreid. Ook komen er in de toekomst nieuwe mogelijkheden, zoals het ontsluiten van het patiëntendossier via de smartphone. Zo draagt het nieuwe elektronische patiëntendossier ertoe bij dat de patiënt steeds meer vanuit huis kan regelen.

De overgang naar het nieuwe systeem is een ingrijpende operatie. Na de installatie van alle benodigde apparatuur en software in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni, zijn alle specialismen van het Deventer Ziekenhuis op woensdagmorgen overgegaan op het nieuwe dossier.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter