Categorie | e-Learning

E-learning helpt hemofiliepatiënt

Een kort online nascholingsprogramma verbetert de kennis en vaardigheden die hemofiliepatiënten nodig hebben om thuis hun behandeling te ondergaan. Dat melden Greta Mulders c.s. van de afdeling Hematologie van het Erasmus MC in Haemophilia (2012; epub 28 maart).

Sinds 2002 worden alle Nederlandse hemofiliepatiënten op gestandaardiseerde wijze geschoold zodat zij zichzelf thuis kunnen behandelen. Naar de optimale methode voor deze scholing is al veel onderzoek gedaan, aldus de Rotterdamse onderzoekers, maar studies naar methoden om deze kennis en vaardigheden op peil te houden zijn er nog relatief weinig. Mulders et al. onderzochten of een e-learningprogramma hiervoor geschikt is.

Zij verdeelden 30 patiënten in 2 groepen waarbij een groep (n = 16) een online nascholingsprogramma volgde en een andere groep geen extra scholing kreeg (n = 14). Door vooraf en na afloop van de scholing de kennis en vaardigheden van patiënten te toetsen, kregen de auteurs een indruk van de effectiviteit van e-learning.

Lees meer

Br0n: NTvG

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter