Categorie | Infrastructuur

e-Overdracht opgenomen in ICT-applicaties

Verschillende ICT-leveranciers hebben de dataset e-Overdracht, die door V&VN en Nictiz ontwikkeld is, opgenomen in hun applicaties. Daardoor kunnen hun klanten (zorginstellingen) daarvan gebruik maken. Met het elektronisch verpleegkundig overdrachtsbericht (e-overdracht) is overdracht tussen ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra en thuiszorg eenvoudig mogelijk.

Kernset
De afgelopen jaren hebben V&VN en ActiZ gewerkt aan de kernset e-Overdracht. Per onderwerp is beschreven welke subonderwerpen erbij horen en welke antwoordcategorieën er zijn. Hierbij is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gestandaardiseerde taal en is getoetst op toepassing in alle zorgsectoren. Verder is de dataset getoetst aan de indicatiestelling voor toewijzing van zorg en prestatie-indicatoren. De dataset sluit ook aan bij de Richtlijn Verpleegkundige en Verzorgende Verslaglegging van V&VN.

Demonstratie
Het elektronisch verpleegkundig overdrachtsbericht wordt gedemonstreerd op de beurs Zorg en ICT. Op de stand van Nictiz is er een inloopsessie specifiek over de elektronisch verpleegkundige overdracht. De sessie is op 28 maart om 11.30 uur.

Bron: V&VN

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter