Categorie | eHealth

Eerste hartfalen patiënt op 8 februari online

Op 8 februari gaat de eerste hartfalen patient “on-line” die thuis gemonitord wordt op Gewicht, Bloeddruk en Ritme ECG. Deze primeur gaat naar de Polikliniek Hartfalen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse, zij hebben een 35–tal patiënten geselecteerd en bereidt gevonden mee te doen voor een proef van 3 maanden. Tijdens de proefperiode wordt een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door het IBMG van de Erasmus Universiteit, onder auspiciën van Prof. Dr. Joris van de Klundert en Dr. Marleen de Mul.

Dr. Salomonsz, van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is de verantwoordelijke Cardioloog.

Na maanden van voorbereidende werkzaamheden is de nagelnieuwe werkplek van Mobile Cardio BV operationeel en zal vanuit dit centrum 24 uur per dag 7 dagen per week via een geavanceerde 3G verbinding de patiënt gemonitord worden. Bij hartfalen patiënten is het van belang om dagelijks het gewicht en de bloeddruk te kunnen meten. Door het nieuwe systeem is de patiënt in staat dit geheel zelfstandig te doen. Ook  worden de gegevens real-time doorgezonden naar het Observatorium in Rijswijk. Daar zijn CCU verpleegkundigen aanwezig om de ontvangen data te analyseren en de patient te adviseren.

Op basis van de meetwaarden kan de patiënt direct zien hoe het met hem of haar gaat, maar kan ook het observatorium de gegevens in dringende gevallen direct doorzetten naar de behandelend Cardioloog. Een directe terugkoppeling  vindt dan plaats naar de patiënt thuis en therapie of medicatie kan worden bijgesteld. In zeer urgente gevallen kan het Observatorium zonder tussenkomst van de cardioloog of huisarts een ambulance oproepen zodat geen kostbare tijd verloren gaat. Met de MKA van de regio zijn daar afspraken mee gemaakt.

Bron: Mobile Cardio BV

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter