Categorie | Domotica

Eigen Huis Domotica startup challenge

Vereniging Eigen Huis is op zoek naar kleine bedrijven die een innovatief product of dienst voor huiseigenaren hebben ontwikkeld, maar dit nog niet aan de man hebben weten te brengen. Producten die te maken hebben met zorg, veiligheid, communicatie en brand- en inbraakveiligheid. Nieuwe technologie biedt prachtige kansen om een huis leefbaarder te maken.

Wat de Eigen Huis Startup Challenge anders maakt dan andere competities, is dat wij de kracht van onze 690 duizend leden benutten. Niemand weet beter waar huiseigenaren behoefte aan hebben dan huiseigenaren zelf. Daarom wil de vereniging deze huiseigenaren betrekken bij de selectie van het beste nieuwe domotica-initiatief. Leden kunnen stemmen op de ideeën waar zij thuis echt iets aan denken te hebben. Zo kan een briljant plan een kans krijgen om groot te worden. Slimme thermostaten, zelfregulerende verlichting en een inbraakalarm dat communiceert met de alarmcentrale zijn al bekende voorbeelden van domotica.

Nieuwe initiatieven en start-ups in home automation schieten als paddenstoelen uit de grond. De geschiedenis leert echter dat een revolutionair nieuw product niet zomaar zijn weg naar de consument vindt.

Hoe werkt de Startup Challenge
De inschrijfperiode is inmiddels ingegaan. Een panel van experts op het gebied van innovatie en domotica beoordeelt de inzendingen en stelt een shortlist samen van zeven start-ups. De genomineerden presenteren zich online aan de leden van Vereniging Eigen Huis. Door te stemmen bepalen de leden drie finalisten. Een jury van experts kiest de uiteindelijke winnaar.

Prijzen
In juni ontvangen de drie finalisten elk een prijs. De hoofdprijs bestaat uit 58.000 euro aan publiciteit in media van Vereniging Eigen Huis. De vereniging maakt de winnende producten beschikbaar voor haar leden.

Alle informatie op www.eigenhuis.nl/startup

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter