Categorie | Infrastructuur

ENOVATION breidt zorgcommunicatie-platform uit met XDS as a Service

ENOVATION heeft de bewezen XDS producten van Topicus overgenomen. Met dit complete product portfolio, en de opgedane kennis en ervaring van ENOVATION, is een nieuw innovatief concept ontwikkeld, XDS as a Service (XDSaaS). Deze dienst maakt het mogelijk dat zorginstellingen op een laagdrempelige manier medische informatie (waaronder beelden) kunnen uitwisselen.

ENOVATION is marktleider op het gebied van zorgcommunicatie en integratie met bewezen producten als Cloverleaf, ZorgMail en lspConnect. Door XDSaaS toe te voegen aan het zorgcommunicatieplatform biedt ENOVATION een totaaloplossing aan. Van het RIS naar XDS omgeving, van XDS naar het PACS en van lokale integratie tot en met de hosting.

Jeroen van Rijswijk, CEO van ENOVATION: “Wij zijn al jaren betrokken bij de oprichting van zes IHE regio’s met ruim 18 deelnemende zorginstellingen. Uit onze ervaring blijkt dat de huidige implementaties vaak niet laagdrempelig genoeg zijn om mee te starten. De laagdrempeligheid van XDSaaS zit hem zowel in het gemak om aan te sluiten op de dienst, als in het revolutionaire prijsmodel. Hiermee bieden wij als enige een landelijke IHE XDS dienst aan in de cloud, zowel in Nederland als in de andere landen waar ENOVATION actief is.”

XDSaaS is ontwikkeld met de gedachte dat het uitwisselen weer simpel moet worden. De dienst wordt gehost in het eigen gecertificeerde (ISO27001 en NEN7510) hostingcenter. Door gebruik te maken van XDSaaS krijgen zorginstellingen de beschikking over een compleet eigen XDS infrastructuur met alle voordelen van dien. Een landelijke XDS infrastructuur is hiermee verwezenlijkt, internationale standaarden, patiënt privacy en veiligheid van patiëntgegevens fungeren als fundering van deze dienst.

Door de samenwerking zal ENOVATION TeleView van Topicus inzetten als Document Consumer binnen de XDSaaS infrastructuur. TeleView stelt zorgverleners in staat met één zoekactie alle patiëntinformatie uit verschillende dossiers op één scherm te bundelen. Alle medicatiegegevens van de patiënt uit dossiers van aangesloten ziekenhuizen, apotheken en laboratoria in een logisch overzicht. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld intoleranties, allergieën, labuitslagen, contacten en specialistische informatie. De actuele status van een patiënt is met één druk op de knop duidelijk.

Hugo Brand, directeur Topicus Zorg: “TeleView maakt het mogelijk informatie verantwoord te delen tussen zorgcollega’s. Onze ervaring is dat dit de multidisciplinaire samenwerking binnen een organisatie maar vooral ook transmuraal sterk stimuleert en faciliteert. Met XDSaaS en standaarden als AORTA LSP kan TeleView snel geïmplementeerd worden en belangrijke informatiebronnen ontsluiten.“

XDSaaS maakt gebruik van de internationale IHE profielen en volgt nauwgezet de handreikingen en richtlijnen die gelden binnen de Nederlandse zorg. Bestaande XDS regio’s kunnen gemakkelijk aansluiten op de dienst waardoor zij met de andere deelnemers (ziekenhuizen, regio labs en overige zorginstellingen) in verbinding staan.

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter