Categorie | Internet

Facebookpagina voor samenwerking ouders en scholen

Minister Marja van Bijsterveldt (OCW) lanceerde op woensdag 11 april op de Haagse basisschool Koningin Beatrix een speciale Facebookpagina voor ouders en scholen. Deze Facebookpagina maakt onderdeel uit van de campagne ‘Ouders en school samen’ die ouders en scholen faciliteert om met elkaar in gesprek te treden. “Ouders en de school hebben hetzelfde doel, namelijk het beste uit kinderen halen. Een goede samenwerking is hierin essentieel en dit platform ondersteunt daarbij”, aldus de minister.

Het onderwerp ouderbetrokkenheid staat in het onderwijs volop in de belangstelling. Om scholen en ouders beter te ondersteunen in een optimale samenwerking is het platform gelanceerd. Door praktische hulpmiddelen aan te bieden kunnen scholen het thema ouderbetrokkenheid onder de aandacht brengen tijdens open dagen of ouderavonden. Scholen en leraren kunnen daarnaast putten uit goede voorbeelden van andere scholen.

Ouders kunnen met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van hun kind, denk bijvoorbeeld aan tips over huiswerkbegeleiding, voorlezen, maar ook aan tips over mediawijsheid en advies over pestgedrag. Het platform biedt volop ruimte voor discussie voor ouders die in gesprek willen met onderwijsprofessionals en deskundigen. Denk bijvoorbeeld aan de wijze waarop ouders en de school goed met elkaar kunnen (blijven) communiceren over de ontwikkeling van kinderen.

Het bezoek aan de Koningin Beatrixschool maakte onderdeel uit van een landelijke tour die de minister eind 2011 is gestart en haar in 2012 langs tal van initiatieven in het land brengt. De opbrengsten van deze tour worden gedeeld op de Facebookpagina.

Bron: Rijskoverheid.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter