Categorie | Informatiebeveiliging

Faxination voldoet met centrale logging aan wettelijke NEN7513 norm

Aan het digitaliseren van patiëntgegevens heeft de overheid eisen gesteld, die zijn vastgelegd in de NEN7513 norm. Belangrijk onderdeel is het loggen van alle acties van zorgverleners. Faxination Server beschikt over een centrale log met volledige registratie, waarmee aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan en de rechtmatigheid van toegang tot elk dossier op ieder moment kan worden gecontroleerd.

Wetgeving
Met logging kan worden achterhaald wie, wanneer en waarom informatie heeft toegevoegd of gewijzigd in een patiëntendossier. De NEN7513 norm betreft hierbij ook al het fax verkeer tussen zorginstellingen. Momenteel wordt bij het faxverkeer veelal nog niet geregistreerd door wie, wat en wanneer er wordt gefaxt omdat dit niet centraal is geregeld. Multifunctionals zijn meestal niet gekoppeld waardoor documenten met medische gegevens over een weer worden gefaxt zonder toezicht op de inhoud, autorisatie en de bescherming van de patiënt privacy niet is gegarandeerd.

Faxination
Door het inzetten van Faxination kunnen alle applicaties, multifunctionals en email systemen worden gekoppeld en wordt alle fax communicatie centraal wordt verwerkt. Faxination heeft een centrale log waarin alle acties worden geregistreerd, en er altijd een betrouwbaar overzicht beschikbaar is dat voldoet aan de gestelde NEN7513 normering.

Digitalisatie
Door het digitaliseren van de faxen, kunnen er geen papieren faxen meer ‘rondslingeren’ en blijft de vertrouwelijkheid van gegevens gewaarborgd. Met Faxination Server wordt de privacy van patiënten en de veiligheid van persoonlijke gegevens gegarandeerd door volledige controle over wie wel of niet faxen mag zenden of ontvangen. Ongeautoriseerd personeel heeft geen toegang tot (vertrouwelijke) patiëntgegevens.

Bron: Fenestrae

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter