Categorie | EPD

Furore en McKesson gaan samenwerken bij implementaties

CT-dienstverlener Furore gaat samenwerken met McKesson Nederland B.V., dat zich bezighoudt met ontwikkeling, verkoop, implementatie en onderhoud van informatiesystemen voor ziekenhuizen en ggz-instellingen. De overeenkomst voorziet erin dat Furore als preferred partner optreedt voor de implementatie van McKesson-software in de Nederlandse zorgmarkt.

Het productportfolio van McKesson omvat onder andere ziekenhuisinformatiesystemen (xCare en xmCare) en een transmuraal Elektronisch Patiënten Dossier (Horizon). Daarnaast biedt het bedrijf een oplossing voor elektronische statusvoering (SDE) en een oplossing voor de voedingslogistiek (FoodCare). De implementatie van deze oplossingen bij ziekenhuizen en ggz-instellingen vereist diepgaande markt- en technologische kennis. Reden voor McKesson om op zoek te gaan naar een implementatiepartner. Het bedrijf vond die in Furore.

Door nauw samen te werken op het terrein van SDE-dossierimplementatie en HL7-integratievraagstukken, verwachten Furore en McKesson de klant beter te kunnen helpen bij de implementatie van de bedrijfskritische McKesson-oplossingen. Kwaliteitsborging staat hierbij centraal. “We zochten naar een partner met diepgaande kennis van de cure- en ggz-markt,
ervaring met complexe en ingrijpende implementatietrajecten, en goede technische kennis”, zegt Marc Sterenberg, commercieel directeur van McKesson Nederland. “Onze producten hebben direct betrekking op de kernprocessen van zorg en het is daarom essentieel dat de implementatie wordt verzorgd door een partner die weet waarover men praat. In Nederland heeft Furore op dit gebied een goede naam opgebouwd. We zijn zeer verheugd dat we in een tijd van een toenemende capaciteitsvraag samen met Furore onze oplossingen kunnen implementeren bij onze klanten.”

Rob Mulders, directeur Furore, voegt eraan toe: “McKesson staat al jaren bekend als een stabiele leverancier in de zorg en breidt zijn EPD-oplossing steeds verder uit. Doordat het een aanvulling is op onze kennis van andere pakketten, denken wij snel ‘up and running’ te zijn.”

Bron: Furore

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter