Categorie | Internet

Fysiotherapie website biedt zelftest voor lichamelijke klachten

Vanaf vandaag biedt de nieuwe website hierhebikpijn.nl aan iedereen die daar behoefte aan heeft, een online zelftest voor fysiotherapie. De gratis interactieve test laat de bezoeker zijn klachten vergelijken met de meest voorkomende fysiotherapeutische aandoeningen en slaat zo een brug tussen de online zoekende patiënt en de fysiotherapiepraktijk in de buurt.

De door hierhebikpijn.nl gelanceerde ‘fysiotherapie check’ is uniek in Nederland. Een geavanceerd systeem van vragen, zelftests en beslisbomen vergelijkt de lichamelijke klachten met tientallen fysiotherapeutische aandoeningen en blessures. Na de check verschijnt een overzicht van aandoeningen die mogelijk ten grondslag liggen aan de klachten. Over elke aandoening is een artikel te lezen met uitgebreide informatie. Een overzicht van met de website samenwerkende fysiotherapiepraktijken maakt het mogelijk desgewenst meteen een afspraak te maken.

Volgens initiatiefnemer en fysiotherapeut Ties Kox is de website een logisch gevolg van de toenemende vraag naar online informatie over lichamelijke klachten: “De mondige patiënt gaat steeds vaker eerst online op zoek naar informatie. Sommigen juichen dit toe, anderen keuren het af. Hierhebikpijn.nl probeert juist een brug te slaan tussen het online publiek en de fysiotherapiepraktijk in de buurt.”

De eerste reacties uit het veld zijn ronduit positief. Zo zegt Hans Berends, fysiotherapeut, manueeltherapeut en bestuurslid van het Regionaal Genootschap Fysiotherapie het noorden: “Voor mij is dit wat wordt bedoeld met innovatie op topniveau. Een buitengewoon gebruiksvriendelijke site. Een kind kan de was doen. Ook voor mij als collega een perfecte aanvulling voor mijn praktijk. Kortom een opsteker voor de fysiotherapie!”

Twitter: www.twitter.com/hierhebikpijn

Bron: Hierhebikpijn.nl (persbericht)

One Response to “Fysiotherapie website biedt zelftest voor lichamelijke klachten”

  1. Mooie website! Ben benieuwd of dit de fysiotherapie weer op de kaart kan zetten!

Trackbacks/Pingbacks


Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter