Categorie | Zorginnovatie

Genomineerden Nationale zorginnovatieprijs bekend

Op het Health Valley Event 2016 wordt voor het eerst de Nationale Zorginnovatieprijs uitgereikt. Uit de ruim 100 aanmeldingen via zorginnovatie.nl zijn drie genomineerden geselecteerd die meedingen naar de prijs van 15.000 euro. De 1000 aanwezigen op het Health Valley Event op donderdag 17 maart aanstaande, kiezen de uiteindelijke winnaar.

‘We zijn onder de indruk van de grote hoeveelheid aanmeldingen en vooral de kwaliteit van de inzendingen’, aldus Wilco Schuttelaar, directeur Zorginnovatie.nl. ‘We hebben uit de landelijke inzendingen drie innovaties gekozen die echt de kwaliteit en efficiency van de zorg verbeteren. Innovaties die reeds succesvol getest en geïmplementeerd zijn.’

De innovaties die genomineerd zijn:
Aeonose, snelle, niet-invasieve diagnostiek door analyse van uitgeademde lucht met een elektronische neus.
ScopeControl, een apparaat dat snel en volautomatisch de kwaliteit van endoscopen test. Hierdoor worden vertragingen op de operatiekamer voorkomen.
SilverFit Rephagia, spellen en visualisaties die helpen de verstoorde slikfunctie bij patiënten, veelal ouderen, te verbeteren zodat ze weer kunnen eten en drinken.

Marc Kalf, manager zorginnovatie bij Health Valley en tevens jurylid ‘Met de 15.000 euro kan de winnende ondernemer een volgende stap zetten in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Maar ook de andere twee genomineerden hebben een prachtige innovatie waar we nog veel van zullen horen.’

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter