Categorie | eHealth

Genomineerden Scriptieprijs Online Hulp 2011 bekend

De drie genomineerden voor de Scriptieprijs Online Hulp 2011 zijn vandaag bekend gemaakt. Het betreffen onderzoeken naar efficiëntie en effectiviteit van online hulpverlening, het belang van communicatie bij het implementeren van internethulpverlening én de inzet van online groepsstrategieën als onderdeel van beweeginterventies. De jury onder leiding van Michaja Langelaan, hoofdredacteur Psy, zal op 24 januari de winnaar bekend maken.  De winnende schrijver ontvangt naast de eer een geldbedrag van 1250 euro. Met de scriptieprijs stimuleert stichting E-hulp.nl dat kennis over online hulpverlening verder ontwikkeld en verspreid wordt.

Scripties
De scriptie over het belang van communicatie rondom de implementatie van internethulpverlening is een behoefteonderzoek onder hulpverleners. Bij het onderzoek naar efficiëntie en effectiviteit van online en blended hulpverlening zijn bij een GGZ-instelling indicatoren als aantal behandelcontacten, behandelduur en –resultaat afgezet tegen face-to-face hulpverlening. De scriptie over de inzet van online groepsstrategieën als onderdeel van beweeginterventies onderzoekt behoeften en wensen van therapeuten en chronisch zieken aan telemedicine groepstoepassingen.

Andere aangemelde scripties gaan onder andere over online seksuele hulpverlening, de rol van afkomst en stigma in de houding van potentiële cliënten ten opzichte van reguliere en online hulpverlening, het gebruik van herinneringsmails en –sms bij chlamydiascreening.

Alle scripties van 2011 en de jaren ervoor zijn te bekijken via de website van e-hulp.nl.

Vierde jaar
De scriptieprijs wordt voor de vierde keer uitgereikt. Vorig jaar won een onderzoek naar de mogelijkheden van outreachend hulpverlenen via internet bij mannelijke prostituees die online klanten werven. De prijs is een initiatief van stichting E-hulp.nl, kennis- en adviescentrum voor online hulp. Met de prijs worden studenten gestimuleerd om onderzoek te doen naar dit vakgebied.

Bron: Stichting e-hulp.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter